Kinderen

Femke is onze oudste. Na een moeizame zwangerschap met behoorlijk wat complicaties is ze met 35+3 weken gehaald. Ze woog 3160 gram en was 47 cm groot. Best een grote baby voor het aantal weken. We gingen er vanuit dat ze klein zou zijn en daarom was de bijnaam al snel gevonden. Freubeltje. Ze deed het perfect en mocht al snel mee naar huis. We waren de trotse ouders van ons eerste meisje.

We wilde niet te lang wachten met nog een kind. We waren al aan de leeftijd en dus konden we ook niet lang wachten. Na een goed gesprek met de gynaecoloog gingen we er weer voor. Een hele vroege miskraam wat eigenlijk geen miskraam mag heten en een maand daarna was ik weer zwanger. Wederom een hele moeizame zwangerschap met heel veel kans op complicaties. Een embolie bij de bevalling en toen hadden we onze tweede meid. Een reusje eigenlijk want met 38 weken was Nienke 4750 gram en 56 cm. Gelukkig had ik tot nu toe keizersnedes gehad want het zou echt niet gepast hebben.

Na veel wikken en wegen toch maar voor een derde. Een half jaar na het besluit was ik weer zwanger, maar helaas met 11 weken een miskraam. Precies op het moment dat ik de vrucht in mijn handen had ging de telefoon. Mijn zusje was zwanger van haar vierde. Een week later een uitstrijkje en de uitslag was PAP3A bijna B. Ik moest een hot loupe. Wil ik nog wel een keer zwanger worden. Veel nadenken kon ik niet want een maand na de hot loupe was ik zwanger. Mijn beste zwangerschap ondanks de zwangerschapssuiker. Dat maakte dat mijn jongste meisje op 5 december werd gehaald. Wat een beauty onze Jilke! Rood haar en krulletjes. Alleen werd er meteen een infuus ingezet. Arme ziel. Haar suiker was niet te meten. 3390 gram en 49 cm netjes voor de 36+6 weken. Na vijf dagen mocht ze tegelijk met mij mee naar huis.

Wij zijn gezegend met onze meiden. Af en toe geeft het problemen, maar daar krijgen we hulp mee.

Over mijn kinderen kan ik aan de gang blijven. Leuke herinneringen voor later. Dingen om trots op te zijn. Soms ook ontroerende dingen zoals een eerste keer. Maar veelal alledaagse dingen. Leuke verhalen en blogs over mijn kinderen die ik met mijn lezers wil delen.

Veel leesplezier  🙂

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *