Waar verkopen we het best

12 juli 2015

1 oktober 2007 kregen wij de sleutel van ons huis. Er moest nog veel gedaan worden in de 2 weken die we hadden. 15 oktober zouden we de verkoop van ons andere huis bekrachtigen. Ik was hoogzwanger van mijn eerste meisje. Mijn zwangerschap was alleen van begin tot einde een ramp. Hoge bloeddruk, milde zwangerschapsvergiftiging, cholestase vermoedelijk door galstenen en uiteindelijk een keizersnede vanwege een placenta previa. Ze werd met 35 weken geboren. Maar net toen het nog goed ging, zijn we getrouwd, verhuisd en hebben we verbouwd.

Om je een kleine indicatie te geven, wij kwamen eigenlijk met twee éénpersoonshuishoudens samen, maakte daar door middel van opslag een twee naar drie persoonshuishouden van geholpen door familie en vrienden. Kei lief maar je weet totaal niet meer waar je spullen zijn en blijven. Ik kwam in een huis dat af was, maar een deel van mijn spullen ben ik kwijt geraakt. Het moest ergens zijn in ongeopende dozen. Daar kwam ik wel achter als ik me er weer toe kon zetten. Of meer als ik weer beter was. Maar dat gebeurde voor alsnog niet.

Ik werd weer zwanger en weer ziek, weer zwanger en ziek wat uitmondde in een miskraam. Weer zwanger en ziek. En eindelijk toen ik wat meer puf had, lazerde ik van de trap en brak mijn enkel. Nee, niet zomaar. Ik moest hem zwaar gecompliceerd breken. Daarbovenop nog een operatie waarbij ik bijna het loodje legde en nu… nu eindelijk na zo lang ben ik aan het opruimen. Allemensen! Wat verzamel je een hoop zooi door de jaren heen. Ik kwam dingen tegen die ik al jaren kwijt was. Tot en met waxinelichtjes aan toe.

Ik hou dan ook een zolder en garage opruiming. We zijn begonnen met de garageverkoop in Rijen. Toen hebben we al een hele hoop uitgezocht en te koop aangeboden. Maar helaas wilde die niet zo. Vervolgens heb ik een zooi op marktplaats aangeboden. Meubels, kleding, schoenen, huisraad en nog veel meer. Soms denk je dat het niet zal verkopen en dan komen ze massaal en dingen waarvan je zou denken dat dat makkelijk zal gaan, gaan dus echt niet. Om nog maar te zwijgen over de mensen die het liefst alles gratis willen hebben. Nu raadde een vriendin van mij het volgende aan; “Mous! Zet het te koop op Facebook. Dat is veel makkelijker, want het is in de regio.” Ja verhip dat kon ik wel eens gaan doen.

Inderdaad daar loopt het als een tierelier. Niet alles natuurlijk, maar wel veel. Ik heb me in drie regiogroepen aangesloten en ben zo zolder en garageopruiming gaan houden. Alles gaat in de spaarpot van de kinderen voor de vakantie. Daar kunnen ze ijsjes van kopen of een leuk aandenken. Ik had nog ergens een spaarpot gevonden en zette die neer. Het grote probleem was dat er geen dop op zit alleen een blik met een gleuf. Best vervelend als je moet wisselen. En dan mag je een kind van drie uitleggen dat je haar spaarpot nodig hebt om te wisselen en dat ze echt het zelfde bedrag maar dan in een briefje in plaats van drie terugkrijgt. Gelukkig vertrouwd ze haar moeder op haar groene ogen. Anders had ik toch wel een probleem gehad.

Maar goed. Sinds kort weet ik dus dat je niet op marktplaats moet zijn om te verkopen, maar op Facebook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *