Leuk van de Postcodeloterij

30 oktober 2015

Gisteren had ik een pakketje gemist. Altijd vervelend als je niet thuis bent als de postbode aan de deur komt. Maar wist ik veel. Ik had alles wat ik besteld had al ontvangen. Ik verwachtte niks eigenlijk. Lex en ik maar gokken en naar het briefje kijken. Oké, dat wordt tot morgen wachten, want dan komen ze het weer aanbieden. Toen ik de rust had heb ik op internet de code ingevoerd. Ja dat ik daar niet eerder aan dacht. Hè? Van de Postcodeloterij? Hebben wij iets gewonnen dan?

Natuurlijk wordt je dan wat ongeduldiger. Tenminste.. Ik wel! Wat kan er inzitten? Maar naast de nieuwsgierigheid ben ik ook zo blij als een kind. Zou het een ‘Return to Sender’ pakket zijn. Dat is een ledenvoordeel actie van de postcodeloterij. Je logt dan in op je persoonlijke pagina en klikt om kans te maken. Het arrangement van Bodyguard zal het wel niet zijn. Dat is immers dan gewoon een enveloppe. Ik ben zo nieuwsgierig en voel me even weer net een klein kind dat wacht op een grote verassing.

Later die avond moeten we toch nog even lachen om die opmerking van mij afgelopen zondag. Toen keken we naar miljoenenjacht en zei ik toen hij zijn koffer pakte: “Let op Lex! Deze kandidaat gaat met 5 euro naar huis. En zul je net zien dat ze dan bij ons aanbellen. Mooi dat ik dan niet open doe.” Ik had drie keer ongelijk. In zijn koffer zat het dubbele, namelijk 10 euro. Hij ging met een schamel bedrag van 1.800 euro naar huis. En bij ons werd niet aangebeld. Maar niet alleen Linda vond hem een toffe kandidaat. Net als bijna alle kijkers, vonden wij hem ook joviaal en sportief.

De volgende dag keek ik nog eens op mijn pakket. De bezorger is onderweg en zal tussen 10.00 uur en 15.00 uur bij u aan de deur staan. Oké! Bij ons is dan iemand thuis. Ik ga mooi even koffie drinken bij mijn vriendin. Tegen half 12 was ik weer thuis, maar nog geen pakje. Ach het was nog geen 15.00 uur dus geen nood. Maar om 14.00 uur toen er nog geen pakketje was moest ik even op en neer naar Kaatsheuvel. Even de medicijnen regelen voor mijn vader. Weer thuis nog geen pakketje. Jakkes! 15.30 uur, heb ik dan ernaast gekeken. Weer even inloggen op mijn pakket.

Sorry voor de vertraging. Hè potjandosie! Maar ze zijn onderweg. En ja hoor, een krap half uurtje later gaat de bel. De pakketbezorger. Hij was mijn pakketje vergeten, kwam hij achter bij het uitladen. Maar gelukkig hier was ie dan. Ik ga uit van een klein doosje, maar mij man komt binnen met toch een aardige doos. Paniek! Waar is de schaar? Even een paar spullen optillen en daar is hij. Eindelijk kan mijn nieuwsgierigheid bevredigd worden.

Gefeliciteerd met uw spellenpakket!

Wauw!! Wat gaaf! Net nu er drie jarig zijn in dit huishouden, sinterklaas en de kerst ook binnenkort zijn. Ik pak alles uit. Ik ben helemaal hieper en Jilke stuitert met mij mee. “Jij mag niks zeggen hè Jilke! Dit zijn mooie cadeautjes voor Femke voor haar verjaardag.” ‘Zing en Coach’ van The voice of Holland, reiseditie van ‘wie is het’ en Rubik’s Cube, vroeger mijn favoriete speelgoed. Snel bergen wij ze op in de meterkast, waar het gros van de cadeautjes voor onze feestdagen al liggen. Voor Femke en Nienke ben ik zo goed als helemaal klaar. Voor Femke in ieder geval voor haar verjaardag 24 november.

9200000013361389_1 92000000302662789200000038630027

Dan komt Femke thuis. “Femke zullen we voor jouw verjaardag taarten versieren en een karaoke/discomiddag houden?” “Ja! Dat vind ik een super plan mama!” Lex en ik zijn helemaal happy. Zeer welkome en passende cadeautjes gewonnen. Bedankt Postcodeloterij! Namens ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *