Vrolijk paashaas

26 maart 2015

Het is bijna weer zover. Het is bijna Pasen. Voor christenen een belangrijk feest. Voor niet gelovige het zoveelste eetfestijn. Voornamelijk de kleuren geel en groen luiden het paasfeest in. De paastak mag niet ontbreken en ook de paashaas wordt van stal gehaald. Konijntjes en kuikentjes doen het heel goed. Chocolade heeft zijn hoogtepunt en gekleurde eieren maken het compleet.

Mooie paasstukjes zijn overal te koop, maar zelf maken is nog het leukst. Om de boel al op te vrolijken zet je in een glazen vaas een paar paastakken. Versier ze met gele en groene linten en op de bodem leg je led verlichting kleine lampjes. Eventueel kun je de gekleurde zilverpapiertjes die om de chocolade eieren zitten her en der om de takjes vouwen.

Ik heb een kleine glazen vaas vol gedaan met allerlei chocolade eitjes. De bonte kleurmassa staat op tafel te prijken en de kinderen zijn er niet bij weg te slaan. Oké soms is decoratie ook erg lekker en niet te weerstaan. Een houten dienblad van de Action heb ik voorzien van gele en witte kaarsen en daar een deco konijn en kuiken bijgezet.

Zelf ben ik meer van de effen kleuren. Dus een zachtgeel tafelkleed, met  geel en groen gekleurde servetten zullen deze dagen prijken op mijn tafel. Een eiermandje met wat gekleurde eieren die de kinderen hebben gevonden op de tafel. Het ontbijt met een paasbrood, croissantjes en afbakbroodjes. Met drie kleine kinderen hoef ik niet aan te komen met beleg anders dan wat ze altijd eten. Chocoladepasta, leverpastei, smeerkaas en pindakaas. Een beker melk, jus d’orange, thee en koffie voor de liefhebbers.

En zelf gaan we ook nog even eierdopjes maken. Die maken we van een wc rol. Per wc rol kunnen we er drie maken. Deze mogen de meiden kleuren met waterverf. Aan de onderkant doe ik een vilt. Daar plak ik twee konijnenpoten van papier aan. Aan de bovenkant van het rolletje doe ik precies aan de andere kant twee konijnenoren van papier.

Wij gaan een vrolijk paashaas tegemoet. Jullie ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *