Jaloers op mijn zusje

1 september 2015

Ik ben jaloers op mijn zusje. En ik ga jullie vertellen waarom. Voor de vakantie was het mooi weer en ik vroeg, “wat gaan jullie vandaag doen?” Onze kinderen zijn even oud en kunnen erg goed met elkaar overweg. Natuurlijk met de nodige ruzies ook het leuke spelen met elkaar. Maar goed ze zegt “Wij gaan naar kabouterdorp?” “Kabouterdorp?” en ik zag me mijn portemonnee al weer trekken. “Nee Mous. Kabouterdorp is nog geen euro entree en ook het drinken, snoep en chips is een normale prijs.” Ik ben eigenlijk verbaasd. Is dat nog wel van deze tijd? Het zal wel een kleine omheinde speeltuin zijn.

Daar in Veldhoven aangekomen, tref ik een best grote speeltuin aan. 0,90 euro entree en inderdaad ijs, chips, snoep en drinken voor een normale prijs. Waarom hebben wij dit nergens in de buurt. Wij hebben een aantal speeltuinen. Overdekt en open, maar allemaal vragen ze over de 6,50 entreegeld. Voor een dagje uit naar zo’n speeltuin zijn wij dus het zesvoudige kwijt per kind. Oke MEK (kinderboerderij) is gratis en zo heb je er in Breda en in Tilburg één. Maar een grote speeltuin voor zo weinig, hebben wij niet.

Het laatste weekend van de zomervakantie is het weer schitterend weer en bij de vraag wat we gaan doen zegt mijn zusje: “Zullen we naar de Splinter gaan? Daar kun je zwemmen en spelen. Je mag je eigen eten meenemen dus we kunnen picknicken.” “En hoeveel kost dat dan wel niet?” Ze begint te lachen. “De Splinter is van maandag t/m zaterdag gratis. Op zon en feestdagen betaal je 1,50 euro.” “JaaaaDaaag! Waarom hebben jullie dat allemaal wel.” Verdorie ik ben gewoon jaloers op haar. Maar dan wat ze voor de kinderen in de omgeving heeft. Wij hebben ook veel maar voor de hoofdprijs.

We komen aan bij de splinter met bij ons 7 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8. Die hebben zich de hele dag heerlijk vermaakt. Wij ouders hadden het makkelijk. Twee aan twee gingen ze spelen en soms met zijn vieren of zevenen. Picknicken was meer een carrousel aan kinderen die af en toe iets kwamen pakken als ze trek hadden, zin in of dorst. Voor we het wisten was het tijd om naar huis te gaan. Het was een heerlijke dag.

Toen wij een huis zochten om er onze kroost op te voeden wilde we dat in een dorp doen. Niet in een stad waar de kinderen eerst in zeven talen leren schelden alvorens ze correct Nederlands leren. In een dorp zou minder criminaliteit zijn en is het veiliger. We wonen goed in Rijen hoor, het huis, de buren de wijk, maar al onze redenen kloppen niet echt. Rijen is best regelmatig in het nieuws voor wat betreft criminaliteit. Er wordt veel ingebroken in de wijk. Er wonen veel Polen op de parken en Turken vanwege de vroegere industrie. (In Kaatsheuvel waar wij vandaan komen kon je de Turken op één hand tellen en kende je ze allemaal) En veiligheid blijkt slechts een relatief begrip te zijn. Wij hebben nooit stil gestaan bij wat is er in de omgeving te doen voor kinderen, wat niet al te veel kost. Tja konden we het overnieuw doen, had ik op hele andere redenen mijn keuzes gebaseerd. Maar dat is altijd achteraf 🙂

Hebben jullie zulke leuke goedkope parken in de buurt? En waarom ben jij gaan wonen waar je nu woont. Was dat een bewuste keuze?

Wil je meer weten over Speelpark de Splinter in Eindhoven of Speeltuin Kabouterdorp in Veldhoven, klik dan op de link.

3 gedachten over “Jaloers op mijn zusje

 1. hahaha die mousje,ja ik ken het!!!
  Dat had ik vroeger Enschede, mijn nicht had voor haar kinderen goed koop ijs die door de straat kwam, speeltuinen . kortom ik woon in Anna -Paulowna niks te doen , en zij in Enschede alles te doen en goedkoop, in Rotterdam hetzelfde 6 weken lang worden schoo,lkinderen bezig gehouden, De boodschappen enzo waren ook goedkoper dan op een dorp!

 2. Hier is het heerlijk groen, veel leuke plekken voor kinderen (gratis strandje, gratis hertenkamp, gratis kinderboerderij, zwembad voor weinig geld, speeltuinen te over) heerlijk dorpsgevoel maar toch alles bij de hand qua winkels, ziekenhuis, openbaar vervoer, scholen etc. Nog steeds blij dat ik hier woon, 2 jaar geleden had ik kunnen kiezen om elders te gaan wonen maar wilde toch echt hier blijven!

 3. Wij beschikken over een heerlijke speeltuin in de duinen van Ouddorp: http://speeltuindeflipjes.nl/openingstijden/

  Wij zijn in H’sluis beland
  -omdat mijn schoonvader daar huizen bouwde die zelfs hem bevielen en dat wilde wat zeggen.
  -omdat de huizen daar betaalbaar waren
  -er veel subsidie op werd gegeven.
  -om de stad (Rotterdam) waar we woonden te verlaten (inderdaad voor eventuele kinderen.
  -om dichtbij de zee te zijn (mijn man was zeeman)
  -om dichtbij viswater te zijn, zowel zoet (Haringvliet) als zout (Noordzee) water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *