Camping les 3 lacs du soleil

Camping les 3 lacs du soleil

9 augustus 2015

Dit jaar viel onze keus op Camping 3 Lacs du soleil in Trept. Met drie kleine kinderen genoot onze voorkeur een middelmatige camping qua grote, met animatie voor kinderen. Natuurlijk eerst op zoover gekeken naar de recensies en die waren goed. Een 7.7 is om er naar uit te kijken. Eens even lezen. Er wordt drie keer per dag schoongemaakt. Er is vooral voor kleine kinderen veel te doen. Een meertje om te zwemmen, een niet al te groot zwembad en een kinderbadje voor de kleinste. Voor de waaghalzen een paar snelle glijbanen bij het meer en voor de vissers ook nog 2 meertjes met enorme grote karpers.

Bij de receptie wordt Nederlands gesproken. Nu heb ik dat niet nodig, maar het is wel handig. Ik kan dan mijn man ook eens naar de receptie sturen om iets te regelen. De pizza’s in het restaurant zijn goed en ze hebben een kleine afhaal. Er had bij mij een klein lichtje moeten branden bij een recensie waar ze het over frikandel hadden, maar toen ik het las dacht ik er niet zo bij na.

En dan eindelijk is het zover. Samen met mijn schoonzusje, gaan wij twee weken naar de camping. Daarvan gaan we één week met mijn zusje en haar gezin. Haar kinderen hebben dezelfde leeftijd als de mijne en gaan erg leuk met elkaar om. Onze kinderen staan dan ook te popelen om op vakantie te gaan. Samen op ontdekking te gaan en te spelen met hun nichtjes en neef. Als net voor de vakantie mijn schoonzusje door omstandigheden niet mee kan, staat niets ons in de weg om eerder te gaan. De vrijdag heel vroeg in de ochtend, de dag voor zwarte zaterdag, vertrekken wij naar onze eerste vakantiebestemming.

Naar mijn ouders in midden Frankrijk. Het voelt toch weer als thuiskomen. Het is al zoveel jaren dat ik er kom en iedere keer weer verlang ik ernaar en is het te lang geleden dat ik er voor het laatst was. Eerst nog die reis van 720 kilometer, met caravan. Bij St. Nicolas zien we een vrachtwagen langs de kant van de weg. “Kijk dat spoor wat hij heeft achtergelaten. Die zal wel een klapband hebben.” We komen s’middags aan. Na de begroeting vraagt mijn vader of wij dat dodelijk ongeluk hebben gezien. We kijken op het internet naar een foto en zien die vrachtwagen. De chauffeur hadden we om de vrachtwagen zien lopen. Hij mankeert niks, maar het gezin wat in de auto zat die er achterop knalde is gehalveerd. Kippenvel over mijn armen als ik me realiseer dat dat net een fractie achter ons gebeurd moet zijn. In onze achteruitkijkspiegel hadden we het waarschijnlijk kunnen zien gebeuren. Gelukkig hebben we er tot dan toe niks van meegekregen.

De kinderen zijn helemaal dolgelukkig, met hun neefje en nichtjes. Alsof ze elkaar al jaren niet meer gezien hadden in plaats van weken. Het is zo genieten van het gespeel en het geruzie. Nee dat laatste natuurlijk niet, maar hoort erbij. Ze zijn aan elkaar gewaagd en soms is de liefde diep op andere momenten minder. De kleintjes doen dan ook vrolijk mee. Dat beloofd een leuke week te worden. We rijden zondag los van elkaar naar de camping. Wij rijden vroeg weg en doen het rustig aan. De caravan nog voller geladen met spullen ook van mijn zusjes gezin. Zij hebben een tent gehuurd, wij een plaats. Man o man wat is het warm en dan gaan we onze voortent opzetten en het luifel. Met de plek ben ik iets minder gelukkig, maar dat komt omdat ik niet zo erg mobiel ben in mijn enkel. De plek ligt vol wortels van bomen. De bomen zijn niet zo groot, maar de wortels des te groter. De plek zelf is wel groot zoals beloofd en dat doet ons weer wel deugd.

Heel rustig ruimen we onze caravan uit en beginnen we met het bouwen van de voortent. De mensen om ons heen staan raar te kijken als er fiets naar fiets uitgeladen wordt. Als mijn zusje arriveert helpt die ons mee met opbouwen en inrichten. Zij zijn immers zo klaar, maar betalen er wel meer voor. De ruimte die we dan hebben is geweldig. Het gevoel van camping life optima forma. Dat gevoel brengt me altijd weer terug naar vroeger, toen ik nog klein was en met mijn ouders op vakantie ging naar Frankrijk. De kinderen zijn al op ontdekking uit op de camping. Mijn kinderen balen want die mogen nog niet gaan zwemmen. Ze hebben al wel een hele tijd les, maar nog geen diploma. Dan gaan wij over de camping heen. Bij binnenkomst werd ik al geholpen in het Nederlands, terwijl ik stinkend mijn best wil doen in het Frans. Maar daar hadden de vriendelijke dames alle begrip voor.

De camping bleek inderdaad een hoog frikandel en kroket gehalte te hebben. Met andere woorden 85% Nederlands en de rest Belg en Fransoos. Dat is voor mij voor het eerst dat ik op een overwegend Nederlandse camping in Frankrijk zit. Het geniet niet echt mijn voorkeur, maar het valt me niet tegen. De animatie doet het erg leuk met de kinderen. En ook voor volwassenen is er vertier. Meer als anders doen ook wij met de meute mee. Nee ik kan heel piet-leutig zijn over op en aanmerkingen over de camping, maar het is hier heel erg goed vertoeven.

Vandaag is het al weer een week dat we er zijn. Mijn zusje en haar gezin zijn naar huis gegaan en het weer is even bout. We doen een dagje rustig aan. Morgen gaan we dingen ondernemen. Nog met de GPS lopen oftewel geocachen. (Hoewel ik gewoon met de auto op pad ga) Nog even boodschappen doen en verder zien we wel. Daarna wordt het weer mooier weer en wordt het zwembad en lezen. Internet is jammer. Met te veel op de wifi en dan is hij buiten erg traag vaak niet benaderbaar. Ik denk het nadeel van het hoogseizoen. Ik zou kunnen klagen over vaak smerige wc’s, maar het ligt meer aan de gebruiker (veroorzaker) als aan de schoonmaakdienst. En doe je iets niet volgens de regels, dan verzoeken ze je vriendelijk om het anders te doen.

Als ik de camping moet omschrijven is het een gemoedelijke sfeer, waar veel kan en mag, binnen de grenzen. Een camping voor jong en oud voor lang of kort verblijf. Misschien is het wel een blijvertje voor ons, of in ieder geval een camping waar we nog eens naar toe terug gaan.

 

Een gedachte over “Camping les 3 lacs du soleil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *