Sinterklaas

11 december 2014

 

Sinterklaas 3 jaar geleden, was de mooiste sinterklaas die ik ooit heb gehad. Jilke werd toen geboren. Gehaald met een keizersnede. Omdat Femke, Jilke en ik dicht op elkaar zitten qua verjaardag, kijk ik stiekem al een beetje uit naar de dag waarop ze alle drie niet meer in de Goedheilig man geloven. Dan kunnen we mooi met kerst de cadeautjes onder de boom leggen in plaats van allerlei trucjes uit te halen zodat ze weer verrast zijn.

Dit jaar werden ze overspoeld met de Goedheilig man en zijn zwarte Pieten. En gelukkig hier waren de Pieten nog wel zwart en Sinterklaas gewoon wit. Op het werk bij mijn man kregen ze alle drie een geweldig cadeau. OSV Rimi had er weer een heel leuk werk van gemaakt. Sinterklaas en de zwarte pieten kwamen aan op een vakantieboot om de pakjes te brengen. De kinderen stonden bij het water de Sint op te wachten. Geweldig die gezichtjes.

De man van mijn zusje zou dit jaar in Dongen en omgeving ook Sinterklaas zijn. Toen ik dat hoorde heb ik meteen geboekt. Vorig jaar was ik te laat, maar dit jaar gelukkig ruimschoots op tijd. Ik wilde voor 5 december op Jilke haar verjaardag. Mijn vriendin had ook een leuke verassing voor Jilke. Vanuit een andere school mocht zij met zwarte Piet op stap om zieke kinderen van die school thuis te verassen.

5 December is aangebroken. Jilke is jarig en we zingen luid. Bij de schoenen liggen kleine cadeautjes voor de meisjes, en voor Jilke op de ontbijt tafel nog wat meer. Terwijl wij doorgaan met vals zingen begint Jilke te scheuren. Ze is helemaal blij! Het meeste had ze zelf al uitgezocht en was dus geen verassing. Eindelijk mocht ze haar hondje in een tas uitpakken.”Mama ik noem hem Daisy net zoals Daisy van jouw vriendin. Hij lijkt er een beetje op hè?” Ik kan het alleen maar beamen. Samen met haar Daisy brengt ze haar zusjes naar school.

Klop Klop! En daar stond mijn vriendin met zwarte Piet bij ons voor de deur. Femke en Nienke waren natuurlijk op school en dus had Jilke de zwarte Piet helemaal voor zichzelf. Hele verhalen vertelde ze. Mijn vriendin heel geconcentreerd kijken en ik kakelen als een kip zonder kop omdat ik anders bang was dat ik vol zou schieten. Sinds ik kinderen heb huil ik bij veel dingen en Sinterklaas en zwarte Piet zijn er standaard 1 van. Na een kwartiertje en een cadeautje ging mijn vriendin weer verder met de Pieterman. Voor Femke en Nienke een cadeautje achter gelaten. Toen ik in de keuken bezig was, had Jilke die ook maar snel uitgepakt. Ach uitpakken is ook zo leuk!

Als iedereen weer thuis is komen ook opa en oma binnen. Na de taart ook de hapjes op tafel. En Jilke wat wil je vanavond eten voor je verjaardag. “Chili con carne mama!” En als ik “Oke” zeg kijkt er een dol gelukkig en twee hebben er tranen in hun ogen. Normaal is het eten wat de pot schaft en lust je het niet heb je pech, maar nu strijk ik een keer over mijn hart. “Ik heb voor jullie poffertjes,” zeg ik dan en Femke en Nienke beginnen te juichen. “Jilke wil je niet ook poffertjes?” “Nee, ik wil Chili con carne!” Oke das tenminste duidelijk. Maar er staat zoveel op tafel dat er niemand honger heeft. Ondertussen ben ik aan het appen met Sinterklaas. Het is half 5 en ze zijn er zo.

Ze hebben op FB een pagina https://www.facebook.com/BerichtenPiet?fref=ts daar staat een formulier waarop je bijzonderheden kunt invullen. Het voordeel dat het je zwager is, is dat hij de kinderen ook goed kent. De bonus is dan ook nog dat een van de zwarte Pieten mijn nichtje (dochter van mijn andere zus) is. Ai Ai! Ik hoop niet dat ze die twee gaan herkennen. Ik zit meer erover in als mijn man en mijn zwager. Een kwartier en niet te veel praten zeg ik tegen mijn zwager.

Bons Bons! Daar wordt op het raam geklopt. De kinderen zijn helemaal hyper. Mijn zwager komt binnen. Ik bedoel natuurlijk Sinterklaas komt binnen. Samen met twee zwarte Pieten. De een zegt niet veel en als ze iets zegt is het een hele donkere meiden stem. En bij Sinterklaas denk ik; Nee je hoort het goed! Maar de kinderen hebben niks in de gaten. Geweldig! Ik begin te ontspannen. Het is een leuk schouwspel. Na een kwartiertje pakken de Pieten samen met mijn man de cadeautjes en zetten die in de woonkamer neer. Na nog een liedje verdwijnt de Sint en zijn gevolg.

Amper de deur uit, duikt Nienke in de zakken. Heel veel Ohhh en Ahhhh later… in tijd slechts 10 minuten, zijn alle cadeautjes uitgepakt. Mijn man en ik hebben daar twee uur over gedaan om het in te pakken. Bizar hè! De twee oudste stuiteren van het ene cadeau naar het andere. Alles moet geprobeerd worden. Het was een drukke maar geslaagde dag. Volgend jaar maar weer zo. Ik ben benieuwd of ze dan nog steeds alle drie geloven.

20141205_16431020141205_164720

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *