Opgelicht

9 februari 2015

 

Tja wat veel van ons overkomt is mij nu ook overkomen.
Ik ben opgelicht.

Ik had meegedaan met de schrijfwedstrijd van Jaylen Books en zelfs als winnaar aangewezen.
Mijn verhaal werd gepubliceerd in deel 1 van Feest als eerste verhaal.
Er waren 4 delen en die zou ik krijgen samen met een VVV waardebon van 50 euro.
Ik was helemaal in de wolken.

Ik besloot 4 keer deel 1 te kopen zodat ik die onder de kerstboom kon leggen.
29 november een dag voor mijn verjaardag werden ze uitgegeven.

Maar er kwam niks in mijn brievenbus.
Een mailtje twee weken later werd niet op gereageerd.
En na surfen op het net zag ik 8 januari dat Jaylen Books zou zijn overgenomen.
Uitgeverij Amfea was diegene die hem had overgenomen.
Zou het te maken hebben met de slechte verkoop van de boeken van Barbie dacht ik nog.
Even verder surfen want bij overname neem je ook zowel de rechten als plichten over.

Wat schetst mijn verbazing. Uitgeverij Amfea is op dezelfde locatie gevestigd. Nog even verder graven. Jee ze hebben hetzelfde kamer van koophandelnummer en hetzelfde BTW nummer. Dit stinkt. Ik heb meteen ook Target Media ingeschakeld. Dit is een tussenpersoon met betalingen. Daar waar op mijn mailtjes (inmiddels 2) niet gereageerd werden, kregen zij wel een reactie. Uiteindelijk nog een mailtje gestuurd. En ja hoor nu kreeg ik ook een reactie.

Ik moest werkelijk lachen om de inhoud

Amfea is GEEN naamsverandering maar heeft Jaylen Books overgenomen. Dat Amfea op hetzelfde adres gevestigd zit betekend niet dat dezelfde mensen aan het roer staan een familie bestaat uit meer dan een persoon. Wij zijn momenteel erg bezig om kort samengevat de rotzooi van Jaylen Books op te ruimen.

Amfea staat volledig los van Jaylen Books. Uiteraard wil ik u met alle plezier helpen maar ik wil dan wel weten waar het over gaat. Ik ben er vandaag even ingedoken. Volgens de gegevens die wij hebben kunnen inzien zijn alle bundels van ‘Feest’ gewoon door Jaylen Books geleverd en verzonden en zouden de bundels dan ook naar u verzonden zijn. Dit zijn bundels die wij ook niet in ons bezit hebben.

De bundels die wij overgenomen hebben staan ook op de website en dat is feest deel 3. www.uitgeverij-amfea.nl

Ik zou dan ook graag willen weten van u hoe u vindt dat we dit kunnen oplossen. Nogmaals wij zijn Jaylen Books niet. Die bestaan niet meer. Uiteraard kan ik u om u tegemoet te komen een van onze VVV checks toezenden van 50 – en u vragen om uw verhaal aan ons te zenden: wedstrijd@uitgeverij-amfea.nl  Dan zorg ik dat ze in de bundel geplaatst wordt die Amfea uitgeeft. Uiteraard krijgt u van ons dan 6 exemplaren waar u niks voor hoeft te betalen.

Best netjes dacht ik nog maar ik wil daar waar ik voor betaald heb en dat wat me beloofd is. Dat geef ik ook aan in mijn antwoord. Evenals dat ik natuurlijk niet achterlijk ben en weet dat er hier geen sprake is van een overname. Ik kon dat gewoon echt niet nalaten om ze erop te wijzen. Dat werd me niet in dank afgenomen. De antwoord was dan ook chagrijnig en duidelijk.

Het bedrag zal maandag op uw rekening gestort zijn om de simpele reden dat wij ook geen zin in problemen hebben. Dit zal de 53,95 zijn.

Volgens Jaylen Books zijn de boeken en de bon geleverd en is dit aan te tonen.

Voor ons is na het storten van het bedrag daarmee de zaak ook gesloten. Wij hopen u hiermee voldoende tegemoet gekomen te zijn.

Hopende u hiermee voldoende informatie gegeven te hebben,

Met vriendelijke groet,

Nou vriendelijk was het allesbehalve en Target media liep al tegen hetzelfde probleem aan. Bewijs maar dat alles verstuurd is. En die bewijzen komen er ook niet. Net zo min als de toezeggingen, die worden ook niet nagekomen. Ik maar wachten en wachten op geld, maar niks. Dus vandaag maar aangifte gedaan op www.mijnpolitie.nl

Op www.mijnpolitie.nl kun je zelfs door middel van inloggen met je Digid heel makkelijk aangifte doen van oplichten op het internet.  Je hoeft niet naar het bureau en kunt het vanuit thuis doen. Een gespecialiseerd team, die gaat over internetoplichting gaat dan met je aangifte aan de slag. Nu maar wachten op een goede afloop. Nog meer hoop ik op een einde van dit soort oplichtingspraktijken.

9 gedachten over “Opgelicht

 1. Hoi!

  Ik sta zelf in deel 2 van het boek. Deze boeken heb ik destijds wel binnengekregen, wel wat later dan gepland dacht ik. Toevallig was ik op zoek naar de boeken maar zag dat ze inderdaad nergens meer verkrijgbaar waren.. jij hebt de boeken nooit meer gekregen? Helaas heb ik alleen deel 2 van het boek, anders had ik het eerste deel graag naar je opgestuurd!
  Ik kijk net op hun site en daar staat deel 4 alleen nog. Ik hoop dat je alsnog het geld krijgt, succes ermee!

  • Fijn dat jij wel iets hebt gehad.
   Nee ik heb niets gehad. Geen enkel boek, ook niet die ik besteld heb en geen prijs.
   Wel een hele hoop beloftes.
   Dus ik heb aangifte gedaan.
   Misschien dat dat nog iets oplevert.

 2. Hoi! Ik heb een bundel van All You Need Is Love besteld, maar nooit gekregen. Ik heb deze betaald en besteld bij Uitgeverij Amfea, maar niets gekregen. Op mijn mails reageren ze niet, het 06-nummer dat ze opgeven, is niet van hun. Als je hun adres intikt op Google, dan blijkt Amfea op hetzelfde adres te zitten als Jaylen books ooit zat.
  De wedstrijd van uitgeverij Amfea stond op http://www.schrijven-online.org , dus ik dacht dat het wel betrouwbaar zou zijn…niet dus!
  Ik ben teleurgesteld. 🙁
  Wees gewaarschuwd en doe geen zaken met dit bedrijf ! Amfea is onbetrouwbaar…

   • Hoi Mousje, ik heb nóg geen aangifte gedaan… misschien moeten we het tussenbedrijf dat de betaling heeft gedaan, een melding geven. Of Tros Opgelicht! of Tros Radar! Of de Belbus van Vara inschakelen…

    Overigens, bij het bedrag dat Amfea heeft afgeschreven voor mijn bundel, staat trouwens de naam ‘Jaylen books’…dat zegt al genoeg over de ‘naamsverandering’ die zogenaamd niet heeft plaatsgevonden.

    • Hoi Nina, Dat heb ik al gedaan, het tussen bedrijf inschakelen. Zij kregen ook geen reactie, maar willen wel getuigen en de correspondentie overleggen. Je kunt het beste aangifte doen, met meer sta je gewoon sterker. Ik heb ook http://www.schrijvenonline.org aangeschreven, maar geen reactie gekregen. Blijkbaar vinden die het niet zo interessant of een van de wedstrijden gehouden wordt door oplichters. tros radar kun je inschakelen. Ik ben benieuwd naar hun reactie.

 3. Ik heb jaren geleden 2 boeken laten uitgeven door Jaylen – Books… Stom! Voordat mijn boeken uitgegeven waren werd er meteen gereageerd op mijn emails, werd ik zelfs gebeld. Alles kon, niets was te gek, alles werd me tot in de kleinste details uitgelegd. Tot ik een contract ondertekend had…

  Ik heb tig mailtjes gestuurd, meestal zonder reactie terug. Heb slechts een paar keer uitbetaald gekregen (een paar euro) voor de boeken die verkocht waren (ik vermoed dat er veel meer verkocht zijn dan ze tegen mij verteld hebben!). Op een gegeven moment kreeg ik helemaal geen berichten en/of overzichten meer. Wederom achteraan gemaild, kreeg ik als antwoord dat ze mij een brief hadden gestuurd waarin stond dat ik nog maar 1x per half jaar een overzicht + eventuele uitbetaling zou krijgen (je raad het al, nooit een brief ontvangen).

  Toen ik na bijna een jaar weer niets gehoord had over mijn eventuele verkopen, weer gemaild. Kreeg ik een paar weken later een overzicht thuis dat ik in de 8 maanden daarvoor niks verkocht had (terwijl ik van mensen wel privé berichten kreeg dat ze mijn boek gekocht hadden).

  Meerdere (boze) mailtjes gestuurd, tot ik op een gegeven moment een dreigmail terug kreeg met dat ze me aan zouden klagen voor laster (ik had ergens een berichtje achter gelaten met hoe ze met mij omgingen). Ook kreeg ik een heel wetsartikel over mijn plichten en de daaruit voortkomende kosten… Sindsdien heb ik het er maar bij gelaten.

  Tot ik vandaag eens wilde kijken of ik eventueel een nieuwe recensie had ontvangen, mijn boeken zijn nergens meer te verkrijgen? Jaylen – Books bestaat niet meer? Zonder ook maar een berichtje….

  Ik heb hier dus ook van geleerd!!

 4. Hoi, Ik heb ongeveer dezelfde ervaring. Ik moest opschieten met mijn 2e boek, want het moest voor een bepaalde datum klaar omdat ze het dan extra wilden promoten. Dus hard gewerkt en boek klaar en door hun uitgegeven. Kreeg amper iets uitbetaald, want de boeken werden niet verkocht (waarom was er zo’n haast met mijn 2e dan? En waarom waren ze elke keer als ik in de winkel er naar vroeg niet te leveren omdat ze uitverkocht waren? ) Vroeg waar ik kon zien hoeveel er verkocht werden, dat was niet mogelijk zeiden ze, ik moest ze maar vertrouwen. NEE DUS!!Het stinkt aan alle kanten. Jaylen was al moeilijk bereikbaar maar Amfea is helemaal niet bereikbaar. Ik vraag steeds of ik onder het contract uit kan komen om ze zelf uit te gaan geven. GEEN REACTIE en dit al zeker een jaar lang. Boeken van mij zijn ook niet meer verkrijgbaar. Ik ben bang dat we met velen zijn die zo misbruikt zijn.

 5. Volgens mij bestaat uitgeverij Amfea inmiddels niet meer. Hun website en facebookpagina in ieder geval niet. Ik had ook meegedaan aan een wedstrijd en veel gedoe gehad. Uiteindelijk kreeg ik wel een bundel, maar die was heel kinderlijk en slordig in elkaar gezet! Dit is bijna een jaar geleden en sindsdien lijkt de uitgeverij van de aardbodem verdwenen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *