Je bank reinigen doe je zo

11 maart 2015

We kochten ons nieuwe huis en meteen gingen we ook op pad voor een nieuw bankstel. Het oude hadden katten gebruikt als krabpaal voor de honden er waren. En de honden gebruikte hem als hondenmand. Nee er moest gewoon in ons nieuwe huis een nieuw bankstel komen. Dus wij op pad naar Oosterhout en kwamen aan bij Seats en Sofas. We hadden geen heel groot budget dus is dat een goede winkel, dachten wij.

We lopen de winkel rond en meteen worden we verliefd op dezelfde bank. Een stoffen hoekbank. In diverse kleuren te bestellen en wij willen donker bruin en zwartbruin. We hebben namelijk twee zwarte honden die ruien, drie poezen en we zijn in blijde verwachting. Geen besmettelijke kleuren voor ons. We willen er ook een stoel bij. En natuurlijk vragen wij “Hoe kun je deze bank schoon houden.”

“Nou je kunt de hoezen los halen en in de wasmachine doen, maar dan kunnen ze krimpen. Je hebt ook reinigingsmiddelen zoals deze en deze.” We kregen een aantal middelen te zien die aan de prijs waren. “Ach voorlopig hebben we dat niet nodig dus laten we het kopen als we het nodig hebben.” Stel ik voor. Als we in ons nieuwe huis zitten word onze bank en stoel geleverd. We hebben er uiteindelijk ook een poef bij gekregen, omdat een dag nadat we de bank kochten, de bank in de aanbieding was.

Maar naar mate we de bank langer hebben komen de vlekken. Een kind dat lekt uit de luier, of bij zindelijk worden per ongeluk op de bank plast. Een beker melk of ranja die omvalt of een bordje yoghurt die op de bank gesmokkeld is om kiepert. Leuk die kant en klaar middeltje waarbij de waarschuwing staat dat de stof kan verkleuren. En de vlekken gaan er halve bak uit. Daarbij de geur blijft er vaak in hangen.

Dan moet je met een betere oplossing komen. En dat doe ik. Ik zet ze onder de douche en was ze met Head en Sholders. Niet alleen de hoes maar heel het kussen. Ik maak eerst het kussen nat met heet water. Dan wrijf ik er Head en Sholders in en die laat ik even zijn werk doen. Daarna spoel ik hem af. Het duurt wel even voordat hij droog is. In de zomer niet in de zon maar op een stoel in de schaduw en dan is hij binnen een dag droog. In de winter of met minder weer laat ik hem in de badkamer drogen. Duurt wel twee dagen, maar dat maakt me niet uit. Mijn kussen is zonder vlekken en ruikt weer helemaal schoon.

Zo heb ik na zeven en een half jaar nog steeds een nette bank terwijl we met drie kinderen, twee volwassenen, drie poezen en twee honden de bank gebruiken.

Een gedachte over “Je bank reinigen doe je zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *