Garageverkoop Rijen

4 april 2015

Het is weer bijna zover. Garageverkoop in Rijen. Een initiatief van de Stichting Najjar Gilze Rijen. Vorig jaar was de eerste keer dat ik meedeed met deze garageverkoop en pas later las ik waar deze stichting voor was.

Stichting Najjar Gilze en Rijen is opgericht in 1995 op verzoek van de ouders van een Najjar patientje uit Rijen. Zij kregen het verzoek van het NAJJAR Fonds (www.najjar.nl) om aandacht te besteden en fondsen te werven t.b.v. medische onderzoeken naar de levensbedreigende kinderleverziekte Crigler Najjar.

De ouders hebben hiervoor de hulp ingeroepen van familie, buurtgenoten en vrienden om hen hierbij te helpen. Zo is een groep vrijwilligers ontstaan die zich willen inzetten om bekendheid te geven aan de ziekte Crigler Najjar, en fondsen te werven t.b.v. onderzoeken. Deze groep heeft in 1995 hun eerste actiejaar gehouden met als doel om 100.000 NLG in te zamelen.

Stichting Najjar Gilze en Rijen heeft in het eerste actiejaar de media overspoeld met berichten,informatie en acties van en voor de stichting. Tevens werden alle bedrijven, scholen, verenigingen en winkeliers uit de gemeente Gilze en Rijen aangeschreven met de vraag of zij een bijdrage wilden leveren om Stichting Najjar Gilze en Rijen te helpen hun doel te bereiken. Dit verzoek werd door bijna alle aangeschrevenen omgezet in daden. Zo werden er benefietwedstrijden georganiseerd door sportverenigingen, acties gehouden door de winkeliers, en directe financiële bijdragen geleverd door het bedrijfsleven. Ook zeer veel persoonlijke acties resulteerden in extra financiën en extra media aandacht. Dit eerste actiejaar heeft Stichting Najjar Gilze en Rijen hun doelstellingen (aandacht in de gemeente en 100.000 NLG ophalen) dan ook ruimschoots gehaald. Aan het einde van dit eerste actiejaar heeft Stichting Najjar Gilze en Rijen deze financiële opbrengst dan ook met trots overhandigd aan het NAJJAR fonds. Het Najjar fonds behartigt de belangen van alle +/- 25 Najjar patiëntjes uit Nederland. Wil je meer lezen over deze Stichting of wat Najjar inhoud klik dan op de volgende link: http://www.najjargilzerijen.nl/nl/crigler-najjar/

Op 19 april is de 3e garageverkoop in Rijen. Dit jaar doe ik het net als vorig jaar, samen met mijn buuf. Lekker gezellig en genoeg te verkopen. Tegenover ons doen ze ook mee. We zijn dus met vier huishoudens die verkopen. Ik kreeg te horen dat de school van de kinderen ook mee doet. Wel leuk en natuurlijk een publiekstrekker. Erg handig voor ons. En iets verderop in de straat doen ze ook mee.

Ik heb er zin in en hoop wat te kunnen verkopen. Vorig jaar hebben we goed verkocht. Dit jaar hebben we nog meer te koop. Kinderkleding, meubels, schilderijen, boeken, speelgoed, een grabbelton en nog veel meer. Kijken of we het net zo goed doen als vorig jaar. Gezellig wordt het zeker. van 09.00 uur tot 16.00 uur kunnen we verkopen. Waarschijnlijk komt mijn zusje om extentions in haren te doen of te vlechten.

Vandaag sprak ik diegene die het organiseert er zijn 114 mensen die meedoen met de garageverkoop. Dus als je niks te doen hebt de 19e april, kom dan gerust een kijkje nemen in Rijen. Er is altijd wel iets bij wat je leuk vind. Dus de 19e april moet je op de Gagelrijs in Rijen wezen 🙂 Wij beloven dat het een leuke dag wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *