De huishoudbeurs 2015

2 maart 2015

 

Het was weer eens zo ver, mijn jaarlijkse uitje zonder man en kinderen, maar met vriendinnen. Een heerlijk dagje weg van de dagelijkse sleur. Even geen “mama ik heb een ongelukje gehad,” of  “mag ik een snoepje?” of  “ik heb alweer honger mama.” Nee mama is even vandaag kinderloos. Maar voor de vriendinnen aan zouden bellen, wilde ik nog wel even een was gevouwen hebben, wassen, aankleden, tickets uitdraaien, eten en medicijnen innemen. En dat allemaal in een half uur omdat het boek bijna uit was en spannend was. Zonde om die tot vanavond te bewaren.

Ik was net met de laatste drie dingen van het lijstje bezig en daar stond mijn buurvrouw al. Nog geen 2 minuten later mijn andere vriendin. Precies op tijd allemaal. Ja hun! Ik niet. Ik moest nog snel mijn tas pakken en mijn medicijnen doorslikken. Een handvol gatver en als je er bij nadenkt lukt het nooit. ‘Hoofd leeg en slikken kreng’, dacht ik bij mezelf. “Ik heb er zin in! Jullie ook?” Drie glunderende gezichten lopen naar de auto en dan vertrekken we.

Op naar de huishoudbeurs. De 70ste editie. Bijna daar zien we het bord dat het parkeerterrein van de RAI vol is en we route 11 moeten volgen. Prompt rij ik verkeerd. Even omdraaien en ja dan zitten we goed. Mijn vriendinnetje kijkt van achteren even goed mee. Vier ogen zien meer als twee. En dan rijden we naar het parkeerterrein bij de Arena. We hadden onze jassen niet meegenomen, dus uit onze jas waaien kon niet. Uit ons hemd dan weer wel. Bah wat een smerig harde wind. Maar gelukkig stonden we vlak bij de bushalte. Nog een klein busritje en dan zijn we er.

We hoeven niet lang te wachten en dan zijn we binnen. Als eerste halen we de huishoudbeursshopper. Ik wil ook de Nijntje tas van de negenmaandenbeurs. Gewoon omdat ik Nijntje nog steeds zo schattig vind. Die is slechts 1 euro. Ik heb ze nog allemaal mijn shoppers van de negenmaandenbeurs en de huishoudbeurs. Het zijn toch leuke tassen iedere keer. Nadat we ze in onze boodschappentrolley’s hebben gedaan, gaan we wat drinken. Wat een heerlijk uitziende appeltaart, dus die nemen we er ook bij. We kijken naar de stroom mensen die voorbij gaat. We hebben geen van drieën specifieke wensen. Wel heb ik van mijn man het verzoek gehad scheermesjes mee te nemen. En natuurlijk wil ik voor mijn kinderen ook iets meenemen. Nienke die mag deze maand naar twee verjaardagen. Misschien zie ik wel iets leuks daarvoor.

Als we alles op hebben gaan we naar de mode hallen.De hallen 1, 2, 4, 5 en 6 worden door ons aangedaan. Een beetje zigzaggend, maar binnen korte tijd hebben we allemaal al leuke dingen gezien. Ik heb ondertussen al de scheermesjes. Kom bij de stand van Goliath aan zie daar spelletjes die als verjaardagscadeautje gegeven kunnen worden. Ik zie nog veel meer leuke dingetjes, maar het is gewoon leuk om te zien. Niet om te kopen vind ik zelf. Mijn suikerspiegel begint lager te worden en ik merk dat ik moet gaan eten. “Zullen we bij de Pasar Malam gaan eten?” En ja dat gaan we doen.

De buurvrouw die blijft staan bij een stand met hakhoning. Even denk ik dat het gekleurd ‘Jodenvet’ is van vroeger. We lopen door en proeven een stukje. Hmm eigenlijk best lekker. Dan zie ik leuke kettinkjes. “Dat is wat ik voor mijn meisjes wil hebben.” Ja ik ben dan wel kinderloos vandaag, maar denk regelmatig aan ze hoor. Voor 7,50 heb ik drie leuke kettinkjes. En dan gaan we heerlijk eten op de Pasar Malam. Ik neem saté met longtong rijst. Dat had ik al zo lang niet meer op. Ik heb zitten genieten van mijn eten en het gezelschap. En dan komt ook nog Marie van de Ven bij ons aan tafel zitten. Nee we hebben ons niet aan hem lopen vergapen. Heel eerlijk ik vind hem best lelijk. Daarbij hou ik niet zo van behaard.

Nadat we klaar zijn lopen we naar de Food en Drinks. Daar gaan we echt van standje naar standje. Ook de drinks slaan we niet over. Onze boodschappentrolley wordt steeds voller. Ik moet hem even opnieuw inladen want anders wordt het rijden bemoeilijkt. 8 Flesjes kindercola van het merk Raak. 6 Flesjes en twee big shoppers van Baarle duc fruitwater. Twee pakjes leerdammerkaas met een koeltasje. Voor Femke 4 kuipjes Eru smeerkaas en dan hup door naar drankenhal. Ik kan niet los gaan, want ik moet nog rijden, maar toch proef ik hier en daar wat. “Ooo wat een heerlijk drankje is dit.” We proeven Mokaï. Een soort cider van Lindebloesem gemaakt. Nou daar neem ik wel een fles van mee naar huis. We hebben de grootste lol.

Als we onze inkopen bij de drankhal ook hebben gedaan gaan we nog even verder op de food. Wat zie ik daar. “Mosselen! Jammie!” Het duurt even voor ik ook mijn portie heb, maar wat zijn ze lekker. Het boekje wat we mee mochten nemen ga ik zeker doorlezen. Ik heb wel weer een keer zin in mosselen. Bij de laatste stand van food krijgen we een blikje Bavaria Radler Appel. Een nieuwe smaak. Ik vind het net appelsap met een lichte biersmaak en bubbels. Ik heb het halve blikje weggemikt. Nee zeker niet mijn smaak. Daarna gaan we door naar hal 10 ‘home’. Mijn vriendin koopt 2 plankjes met leuke spreuken en ik zie er ook een die ik heel leuk vind. Drie voor 10 euro. Je kunt merken dat het de laatste dag is. Sommige standhouders stunten dan met hun prijzen. Het nadeel is dat sommige om vijf uur er geen zin meer in hebben en eigenlijk al aan het opruimen zijn.

Wij gingen nog even wat drinken met zijn drietjes. Het was een leuke dag bijna ten einde. Even nagenieten en kletsen onder het genot van een drankje, alvorens ons naar de bus te begeven. Nog snel een uitrijkaart halen en dan zijn we weer op weg naar huis. Moe maar voldaan kom ik thuis aan. Het is donker. Mijn man is met de kinderen op ziekenbezoek bij zijn moeder. Ik kan snel de tassen uitpakken en de kleinigheidjes klaarleggen. Nog snel duw ik een boterham in mijn mond. De pillen erachteraan die ik met melk wegwerk. ik plof op de bank. Zo mijn benen, knieën en rug doen zeer. Ik ben moe maar voldaan. Dan komen de kinderen binnen. Helemaal blij met hun ketting vallen ze mij om mijn nek. Alsof ze me dagen hebben moeten missen. Ach ik heb ze ook wel een beetje gemist hoor. Maar mijn dagje uit is mijn dagje uit. Ook volgend jaar weer zonder man en kinderen en met mijn vriendinnen.

20150301_190650[1]

 

Huishoudbeurs 2016 is van 20 tot en met 28 februari in de RAI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *