Een gegeven paard graag in de bek kijken

11 september 2015

En dan krijg je bericht “Voor 22 september valt hij ook op jouw deurmat; de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM Cadeaucard! een kaart ter waarde van 12,50 euro te besteden aan duurzame producten bij Albert Heijn.” Ik ben blij want dat scheelt me in de boodschappen. Per lot kreeg je vorig jaar een kaart en we hebben er vijf, dit jaar is het per deelname 1. Soms ben ik blij dat ik ze nog niet heb opgezegd. Bij de vriendenloterij heb ik er al wel twee van de drie opgezegd, maar bij de postcodeloterij nog niet. Financieel gaat het wat minder en dan moet je keuzes maken.

En laten we wel wezen ook wij dromen van die mega geldprijs of toch niet. Nee wij hebben zoiets van genoeg is het prettigste. En wat is dan genoeg? Nou genoeg om de geldlening en hypotheek te kunnen betalen en die mooie uitbouw die we graag zouden willen. Dan gaat het maandelijks makkelijker worden en dus is dat genoeg. Zolang we uit de “zorgen” zijn. Maar eerlijk is eerlijk. Wij winnen vaak iets bij de postcodeloterij en de vriendenloterij. Dan weer handcrème, dan weer zonnebrandcrème, een boek of een tijdschrift. En als we alles in veelvoud krijgen dan maak ik daar andere ook graag blij mee. Want waarom alleen genieten van een berg terwijl je samen van een beetje nog meer kunt genieten.

Vorig jaar wonnen we in november vijf cadeaukaarten van bol.com en daar waren we toch blij mee. In november is bij ons iedereen jarig van mijn kant, is Femke jarig in november en Jilke 5 december. Tel daarbij sinterklaas op en ik was helemaal gelukkig met mijn cadeaukaarten van bol.com. Ik ben altijd wel blij met wat ik krijg, immers wie het kleine niet deert is het grote niet weert.

Vandaag zit ik op de facebookpagina te kijken van de Postcodeloterij en voor de zoveelste keer zie ik van die negatieve berichten “doe maar lekker is een serieuze prijs,elke 10 euro voor dit dan weer 15 card voor iets anders,ik verwacht die miljioenen en aub graag snel want voel de behoefte aankomen om te lunchen op de Kilimanjaro” als reactie op een cadeau en niet eens een prijs. Of een  “ Leuk alleen jammer dat ik er 15 kilometer voor moet rijden voor de dichtstbijzijnde AH!” reactie. Daar kan ik me persoonlijk aan ergeren. Een typisch gevalletje van een gegeven paard in de bek kijken. ik vind het dan nog knap hoe de postcodeloterij reageert en mensen tegemoetkomt en benaderd. Bij mij gaan de stekels al omhoog.

Ik vraag me dan af waarom je lid bent geworden van de postcodeloterij of de vriendenloterij. Waarom niet of niet alleen van de staatsloterij. Daar geven ze geen kleine prijsjes of cadeautjes weg. Daar zijn het slechts de geldprijzen en een handjevol gelukkigen en heel veel kanshebbers. Daar spek je hoofdzakelijk de staat mee in ieder geval geen goede doelen, wat de postcodeloterij en vriendenloterij weer wel doen. Waarom altijd iets te zeuren hebben. Nee ik laat mijn stemming vandaag niet verpesten door van die negatievelingen. Want als je iets niet wil, geef het dan weg aan iemand die het wel wil of gebruiken kan. En als je zo baalt van die kleine prijsjes en alleen grote prijzen wilt, dan ga je maar naar een andere loterij, lijkt mij en wordt gewoon donateur van een aantal goede doelen. Maar waarschijnlijk was het ook niet om het steunen van goede doelen te doen.

Ach ik heb  liever te dromen van een genoegprijs en geniet van alle prijsjes en cadeautjes die ik win en krijg. Dadelijk nog even lekker mijn handen insmeren met een ritualshandcrème. Jilke doet dan lekker mee. Ook zij vind die handcrème heerlijk. Een van onze moeder-dochtermomentjes voor vandaag.

Een gedachte over “Een gegeven paard graag in de bek kijken

  1. Als je op de centen moet passen, dan heb jij een behoorlijk aantal loten, , je betaalt dus 88.50 per maand, ! Moet je natuurlijk zelf weten maar als je het bij 1 lot houdt kirjg je ook als de megaklapper valt meer dan 25.000 euro , Ik ben blij met de 12.50 ah ik heb 1 lot, en haal er biologische eieren , sap enzo van! Je hebt gelijk mensen zijn niet snel tevreden! fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *