Vooraf

Een ochtend Yunomi

19 september 2013

Op het artikel van Yunomi “Welkom blogsters en gastredactrices” heb ik gereageerd. Niet zozeer om een van die twee dingen te doen, maar om gewoon een kijkje achter de schermen of in de keuken van een andere website/forum en een ander bedrijf te kijken. En vandaag was het eindelijk zover.

Afspreken

Zoals een aantal wellicht weten ben ik HRM adviseur en loopbaanbegeleider, maar ik ben ook eigenaresse van het forum Djoekster. Als er dan een artikel geplaatst wordt “Welkom blogsters en gastredactrices” kan ik het niet nalaten om mezelf uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen. Eigenlijk iets wat ik doodeng vind vanwege mijn faalangst, maar nieuwsgierigheid wint.
Ik vergeet eigenlijk het artikel en zie het toevallig voorbijkomen op de scroll (laatste reacties). Heee laat ik eens kijken of er nog gereageerd is! Jawel Helene heeft gereageerd. Hmmzzz zij wil eigenlijk iets anders als ik dus ik benadruk nog maar even dat het mij gaat om een chocotripje (zo noemen we dat bij Defensie als het een plezier met een beetje zaken betrof). Na over en weer gemailt komt daar eindelijk het telefoongesprekje.

We gaan daten! Hahaha Ja ik ga naar een heel groot concern waar ik even mag kijken en werksfeer mag proeven en hoe ik kan zien hoe een redactie eruit ziet en wat ze doen.

En vandaag was het zover.

De kinderen blijven over. Tenminste Freullie en Niek. Mijn Smurf gaat naar de buurvrouw. De buurmeisjes baalde als een stekker dat ze niet eerder vrij hadden. Een paar vriendinnen baalde dat ik hun niet gevraagd had. Je mag dus wel stellen dat de buurvrouw gewonnen had.

Om nog meer aan te geven de buurvrouw zou er rond 10 uur zijn en stond er al om half tien. Kan ze al mee??
Alles geregeld en de deur achter me dicht. Ik weet niet hoelang ik er over gereden heb want mijn gedachten gingen nog veel harder (of was het mijn rechter voet). Ik was er zo. Even diep adem halen en hup naar binnen.

Je komt er binnen (en de dames die er al eens zijn geweest kunnen dat beamen) en het is alsof je ondanks het grote, levendige en fabrieksachtige, toch een warme gezellige ruimte binnen stapt. Dat gevoel heeft me ook niet meer los gelaten.
Als je daar rondkijkt zie je nergens een boos of verongelijkt gezicht. Iedereen is warm en hartelijk en vol van het bedrijf en de producten die het bedrijf maakt en voor staat. Laten we wel wezen de beste reclame is toch de eigen medewerker. Een genot om door heen te lopen.

Ik ben er slechts een uurtje geweest. Maar het was echt een heerlijk uurtje. Ik heb heel het team mogen zien. Stuk voor stuk hartelijke mensen. En de keuken van Laura…… Ik heb er even in gekeken en ik wil ook zoon ruimte en apparatuur thuis. Voor mij een leuk tripje en als ik nog een keer die kans krijg ga ik weer met plezier. Misschien wel met nog meer plezier want nu weet ik wiede personen achter Yunomi zijn.

Helene, Marieke, Laura, Jennifer en (o jee die namen ben ik kwijt) de anderen. Hartstikke bedankt voor jullie rondleiding en uitleg. Ik vond het erg leuk! Ik zou zo bij jullie willen werken hoor.

De volgende keer heb ik ook echt Axe in mijn tas grinzzzzzzzzzzz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *