6. Angeldini Escape artist!

Vermist! Als je een van je huisdieren kwijt bent is dat verschrikkelijk. Waar kun je naar toe bellen. Wat kun je zelf doen om ze zo snel mogelijk terug te laten vinden. En wat ons overkwam.

Waar is Fifi?

In Tilburg had ik mijn tuintje voorzien van kippengaas. Zo hadden de poezen hun luchtplaats. Haha net een gevangenis hè! Ja misschien wel. Ik woonde vlak bij één van de vier drukke ringbanen en wilde niet op een dag één van mijn poezenbeesten aantreffen uitgesmeerd als matje op het asfalt. Daarbij heb ik katten genomen en is de buurt vaak niet zo gecharmeerd van het meegenieten. Maar goed, een huis moet je luchten en zo had ik boven een raam opengezet. Fifi en Muis ontdekte al snel hoe je kon ontsnappen. Op een dag kom ik thuis en zat er een zwarte dikke kater in mijn gang. Muis zat in de kelderkast. Ze was behoorlijk geïntimideerd door dat dikke beest. Ik jaag die kater weg en Muis komt te voorschijn. “Waar is Fifi?” Vraag ik aan Muis. En alsof ze me begrijpt kijkt ze met grote ogen naar boven. Boven aangekomen zit er nog een dikke kater te eten van de bakjes van mijn poezen. Een rooie kater. Hij schrikt van mij en na wat blazen schiet ie door het raam naar buiten. Maar Fifi nergens te bekennen. Na een paar minuten roepen komt ze te voorschijn. Ze zat op de kast achter een doos. Mijn poezen zijn eigenlijk waspoesjes. Als in; Zijn ooit poes geweest, maar nu niet meer. Want ondanks dat het binnen beesten zijn, heb ik ze wel laten steriliseren.

Fifi niet weer he?

Ook al konden Fifi en Muis soms een keer naar buiten, dan nog bleven ze erg in de buurt. Ze mochten ook alleen nog maar als ik of mijn man thuis waren. Maar beiden waren de incidenten met de katers niet vergeten. Het laatste incident was dat Muis zich probeerde te verdedigen en een kapot oor opliep. Ze moest geniet worden en door de stress kreeg ze een epilepsie aanval. De avond viel en ik had ze al een paar keer geroepen. Muis was meteen terug gekomen maar Fifi was nergens te vinden. Nu heeft Fifi een miauw die je kunt vergelijken met een piep van een muis zo zacht. Dat hielp dus ook niet. Bah ik haalde me van alles in mijn hoofd. Mijn man en ik zijn om beurten door de omliggende straten en steegjes gelopen. Maar waar we ook keken geen Fifi. Ik ben de hele nacht opgebleven. Heb me goed ellendig gevoeld. En smorgens ging ik nog een keer naar achter en hoorde ik haar piepje. Ik riep mijn man en die ging over de schutting bij de achterburen. Daar zat ze. In de schuur die open stond. Vermoedelijk van de schutting gevallen en niet terug gekund.

Deurtje open…. Hondjes weg.

Vanaf het begin zijn Angel en Luna van de vrijheid blijheid. Als ze een kans zien, ontsnappen ze. Of dat nu voordeur open met een duwtje tegen de benen is, een riem kapot bijten of trekken is. Vooral Angel is een echte Angeldini waar de echte Houdini respect voor zou hebben. Het heeft ons nu al 2 riemen, 7 halsbanden, 3 halti’s, 1 bos bloemen, 20 beteuterde gezichten en 1 fles wijn gekost. Ooo en vergeet de ruzie met de achterbuurman in Frankrijk niet. Sssttt maar als ik die man nog zo zie moet ik aan Hallo Hallo denken in combinatie met het mopje over piloten die op een kippenschuur landen. Keep Quit inderdaad Kiep Kwijt. Tja best een riedeltje hè.

Huh hoezo je hebt Angel en Luna hier?

Gelukkig hebben wij al onze dieren gechipt. Iedereen zou dat eigenlijk moeten doen. Nog te vaak worden er dieren gevonden die niet gechipt zijn. De honden hebben daarbij nog een penning om met hun naam en onze beide mobiele nummers. Niet alleen omdat ze graag ontsnappen, maar ook omdat we willen dat ze terug gevonden worden.
Maar op het moment dat je in Frankrijk zit en de telefoon gaat met de woorden: Wij hebben uw honden Angel en Luna. Dan ben je even uit je vakantie roes en terug op aarde. Mijn schoonmoeder paste die vakantie op. De thuiszorg had aangebeld en ze had de deur opengedaan. De gang deur gewoon open gelaten en Angel en Luna de kans gegeven. Gelukkig zijn het allemans vriendjes (voor potentiële inbrekers: Nee het zijn echt killers!). Een echtpaar had in de gaten dat de honden vrij rond liepen en hebben ze gelokt. Ging vrij gemakkelijk. En zo hebben ze ze gevangen. Bij het vangen zagen ze de telefoonnummers en hebben meteen gebeld. Ik kan ze niet genoeg bedanken. Maar man o man wat baal je op dat moment dat je op vakantie bent.

1 april 2013

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.
Helaas dit geldt nog niet voor katten.

Klopt bij jou alles?
En zijn jouw huisdieren gechipt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *