5. De invloed van dieren op mensen.

Voor veel mensen is hun huisdier een kind. Een onderdeel van het gezin. Ze worden soms zelfs nog meer vertroeteld als een eigen kind. Ze helpen je door goede en slechte tijden. Zelf kan ik me geen leven voorstellen zonder huisdieren. Gebeurd er iets met hun dan verlies ik een naaste. Mijn maatjes, mijn kindjes mijn huisdieren.

Ze kwam bij me liggen en keek me aan.

De enigste die de beesten kan vangen ben ik. Dat ik niet altijd leuk. Zeker niet als ze iets mankeren. Ik was inmiddels aan het herstellen van de bevalling van Nienke. Een keizersnee was 5 weken daarvoor uitgevoerd. Vol van hormonen was ik naar de zolder gegaan. Zaterdagochtend. De was doen, de katten vrij laten, met de poezen de was boven vouwen. Terwijl ik bezig was met de was omzetten van de wasmachine naar de droger kijk ik naar Fifi. Wat raar ze gaat bij me liggen en kijkt me doordringend aan. Ik kijk nog eens goed en ze staat op, trekt met haar pootje, gaat liggen en kijkt me weer aan. Dan schrik ik me wezenloos. Haar pootje is gebroken. Snel pak ik de reismand en pak Fifi voorzichtig op. Ondertussen een handdoek leggend in de reismand. Tranen vullen mijn ogen. Arme Fifi! Wat heb je in hemelsnaam gedaan.

Pas jij op de kinderen!

“Ik moet met mijn Fifi naar de dierenarts.” Ik sta al met de reismand, sleutels en tas in de gang. “Zou je niet eens kijken wie er dienst heeft?” Mijn man begint te bellen en snel zeg ik wat er aan de hand is. We moeten naar Raamsdonksveer en kunnen meteen komen. Fifi geeft geen kick. Met grote ogen kijkt ze me aan. Haar middenvoetsbeentjes zijn gebroken en staken door de huid heen. Ze moet ergens of klem hebben gezeten of verkeerd gesprongen. Ik baal als een stekker en vraag me af waaraan. We hebben binnenpoezen vooral omdat in Tilburg ik de omgeving niet veilig vond. En nu ….
Foto’s worden gemaakt, ze kreeg pijnstilling en antibiotica. Ook krijgt ze een zwachtel om. Onderweg bel ik mijn man dat hij een box klaar moet zetten in de lege kamer. Fifi moet veilig apart zitten. Over drie dagen moeten we naar onze eigen dierenarts in Kaatsheuvel.

DSCN2262

Een poot minder.

Arme Fifi. Drie dagen later kregen we te horen dat haar poot eraf moest. We zouden op vakantie gaan. En het is dat mijn schoonvader in huis zou zitten om op te passen anders waren we niet gegaan. Ik zag het totaal niet zitten. Zat halve dagen boven op de logeerkamer. Heel even mocht ze uit de box. Na een paar dagen kon ze al redelijk goed op de kattenbak en huppelde ze al op drie poten rond. Nog een laatste controle voor wij op vakantie gingen en de dierenarts was tevreden. Hechtingen eruit en ze mocht weer langzaam haar oude leventje oppakken. Mijn 7 jarige poes deed het voortreffelijk. Hoe snel zoon beestje is aangepast aan het leven op 3 in plaats van 4 poten. Amazing.

PICT0633

Missen! Nee voorlopig echt niet!

Nee, ik zou mijn poezenbeesten en honden niet kunnen missen. Voorlopig zeker niet. Ze hebben me geholpen door moeilijke tijden. Het is net of dieren je goed aanvoelen. Als je even troost nodig hebt of je aandacht afgeleid moet worden, komen ze bij je. Ben je kinderloos zijn het je kinderen, heb je kinderen zijn ze je beste vriend, huisgenoot of nog steeds je kind. Onderdeel van je gezin, je leven. Ik ben wel voor een beest moet een beest zijn. Maar even goed kun je ze dan erg goed verwennen. Zeker op zo’n speciale dag als dierendag. Elk dier zijn eigen karakter, eigenschappen en eigenaardigheden.

PICT0426

Maar wat betekend een dier voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *