4. Hoe meer beesten hoe meer vreugd!

Wat doe je om de brug tussen honden en katten te slaan. “Ik heb een idee? We nemen er nog een poes bij! Dat wordt dan wel jou poes hoor. Ik vind het zo sneu dat alle beesten min of meer van mij zijn.” Grinnikte ik. “We nemen er dan eentje van je ex schoonzus. En dan hoop ik dat ze net zo scheel kijkt als haar moeder. Dan kunnen we haar Clarence noemen. Je weet wel 😉 Daktari!“

Zouden ze elkaar ooit dulden?

Best een goede vraag voor honden en katten nijd. De honden echte jagers wilde spelen met en later jagen op de poezen. Die op hun beurt niks van de honden moesten hebben want ze waren eerst te druk en toen te groot, nog steeds te druk, overweldigend of was het de ‘zin in a bite’ blik. Afijn they live like cats and dogs! Bij ons uitgevonden denk ik. We schaften een traphekje aan en wel een waar de poezen doorheen konden en de honden niet. Dit om de poezen toch hun veiligheid en rust te gunnen en ook hun eten. Wat we ook probeerde het lukte ons niet om die brug te slaan. Muis en Fifi waren beide watjes. Een keer blazen maar het liefst wegrennen, was alles wat ze deden. Aan de andere kant ik weet nu wat die twee met een kip kunnen. Vierendelen door een paard is er niks bij.

Op visite

Op een avond gingen we langs bij de ex schoonzus van mijn man. Nja bijna man want intussen was de huwelijksdatum al bekend. Ze vertelde dat haar twee Turkse Angora’s (moeder en dochter) ontsnapt waren en ze vermoedde dat ze erg dik waren geweest met een grote rode kater uit de buurt. Maar ze wist het niet zeker. Ik pakte dochter op en zei: “Nou ik wel! Voel hier maar eens!” En je kon gewoon een kitten voelen zitten. Daarna was moeder aan de beurt en ja hoor. Die zag er al steviger uit en ook daar voelde je wat zitten. Dat moest niet al te lang meer duren. “Oooo wat leuk! Straks zit daar ook zo’n schele bij.” “Willen jullie er niet één?” vroeg ze. Ik wilde meteen ja zeggen, maar keek eerst even naar mijn man. “Ik laat het je wel weten.” zei ik in plaats daarvan. Per slot van rekening wilde ik nog steeds trouwen met mijn aanstaande echtgenoot 🙂

Onderweg naar huis

“Ik heb een idee? We nemen er nog een poes bij! Dat wordt dan wel jou poes hoor. Ik vind het zo sneu dat alle beesten min of meer van mij zijn.” Grinnikte ik. “We nemen er dan eentje van je ex schoonzus. En dan hoop ik dat ze net zo scheel kijk als haar moeder. Dan kunnen we haar Clarence noemen. Je weet wel 😉 Daktari!“ Mijn man twijfelde, maar naar lichtjes op de Mousmanier aandringen zei hij toch ja. En begin april werden ze geboren. Dochter kreeg 1 streepjes kater en die keek inderdaad scheel. Moeder kreeg 6 schildpadjes (vier kleuren, een kleur minder als een lapjeskat) en daarmee waren het vrijwel zeker vrouwtjes. Eentje had een wit puntje op de staart. Ze was mee de kleinste uit het nest. En we waren verkocht. Net als Muis, Luna, Angel en Fifi had ook Pukkie een wit puntje op het eind van de staart. Het katertje hebben ze zelf gehouden en noemde ze… Jawel Clarence!

Pukkie kwam.

Maar overwon niet. Sterker nog de honden hielde het meest van Pukkie. Pukkie de kleinste uit het nest miauwde als een echte Turkse Angora, en groeide uit tot de grootste poes in huis. Dat gaat door merg en been zo hard. Voor de honden een lokroep. Pukkie de poes van mijn man sliep op mijn buik of naast mijn hoofd. Verongelijkt keek ze weer naar mijn buik als Femke naar haar trapte in mijn buik. Ergo colclusio:
Mijn man had er geen poes bij, maar ik.
Mijn dochter schopte er nu al naar vanuit de buik.
De honden hielde het meest van Pukkie. Ze was om op te vreten. Letterlijk!

Missie duidelijk niet geslaagd.

Een vergissing is mens…zelfs dierlijk

Op een dag loop ik naar de trap. Groet de drie poezen en ga achter de computer zitten. Nog geen vijf minuten later gaan de honden te keer. Buiten loopt een poes. Oooo een poes denk ik. Ik kijk goed. Nee dat kan niet? Dat is Pukkie. Maar Pukkie zit boven. Dus ik roep de poezen. En daar komen ze alle drie. Pukkie als laatste. Hahahahaha! Gefopt. De honden snappen er geen bal van en lopen tot twee keer toe van het raam naar de trap en terug. Pukkie heeft een dubbelgangster. En ze woont nog hier in de straat ook.

DSCN0828

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *