Koekjes bakken bij de Vogeltjes

21 maart 2016

Voor de juffen op juffendag bij de Brakken.

 

Ingrediënten: Men nemen 3 Vogeltjes en een moeder, figuurtjes, schoonmaakdoekjes, bloem, eieren, versiersels, geld en heel veel humor.

 

Mama maakt eerst de keuken netjes schoon met chloordoekjes. Een lesje HACCP (hygiëne) kan geen kwaad, toch? De kinderen helpen graag en de één pakt billendoekjes en gaat over de net schoongemaakte oppervlakte heen. De tweede pakt de bloem met open verpakking en je kunt precies zien waar ze geweest is. De derde schud haar hoofd en pakt de stofzuiger. Mama kijkt even niet… en klets… daar valt een ei.

 

Als alles weer schoon is, neemt mama de drie Vogeltjes mee naar de winkel. Daar koopt ze bloem en eieren. Ze is vergeten wat ze nog meer nodig had en zoekt daarom naar haar boodschappenlijstje. Nooit neemt ze een boodschappenlijstje mee, maar het zijn heel speciale koekjes, dus heeft ze een lijstje gemaakt. Als ze hem nu maar eens kon vinden. Bij navraag bij de kinderen blijkt het boodschappenlijstje nog gewoon op tafel te liggen. Waarschijnlijk hier en daar voorzien van een extra tekening of ingrediënt.

 

De kinderen hebben de grootste lol in de supermarkt, mama niet. Mama denkt aan de koekjes die nog gemaakt moeten worden. Wat stond er ook al weer op dat lijstje. Bij de afdeling ‘zelf bakken’ valt haar oog op een verpakking van Koopmans. Ze hoeft niet te moeilijk te doen want hier staat, wat ze nog zelf toe moet voegen. Ze pakt de ingrediënten en de verpakking en stopt die in de kar. Bij de kassa rekent ze af en gaat naar huis. Nog even in de auto telt ze of alle Vogeltjes aanwezig zijn. Gelukkig ze zijn er allemaal. Stel je voor dat er één spontaan is uitgevlogen.

 

De kinderen zijn al in de weer met de versiering voor de koekjes, die zeker niet mag ontbreken. De vloer lijkt wel een oorlogsgebied in kleur en het deeg zit echt overal. ‘Tja, dat krijg je er van als je de mixer nog aan hebt als je hem uit het deeg haalt,’ zegt het oudste Vogeltje wijs tegen mama. Vormpjes hebben ze in overvloed dus je kunt het zo gek niet bedenken of het figuurtje ligt wel op de bakplaat. Pardoes zijn er al een paar koekjes versiert voor ze de oven in gaan.

 

Na voor de kinderen een eeuwigheid, zijn de koekjes klaar. Een hap leert dat mama niet zo’n koekjesbakker is. Ze kan het beter bij schrijven en haken houden. En aangezien zelfs de hond haar neus voor de koekjes ophaalt, zet ze het recept hier maar niet neer 😉

 

Misschien, heel misschien kunnen ze de ronde koekjes voor frisbee gebruiken… Hoewel ze denkt dat ze zelfs daar niet echt geschikt voor zijn.

2 gedachten over “Koekjes bakken bij de Vogeltjes

  1. O heerlijk, ik zie het voor me! Dat ‘oudste’ vogeltje verdient een pluim op haar kop. Ze heeft af en toe haarscherp in de gaten wat er schort aan de goedbedoelde onhandigheden van de overige leden van dit knusse vogelnest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *