Verjaardagsfeestje

19 december 2014

Vanmiddag is het zover. Femke mag haar verjaardagsfeestje houden. Ze kijkt er zo naar uit. Tja is ook niet gek als je 24 november jarig bent en pas een maand later je verjaardagsfeestje hebt. Maar daar ligt helaas mijn gezondheid aan ten grondslag. Ze wilde heel graag met haar vriendinnen haar verjaardag vieren in een indoor speeltuin. “Ja maar dan niet Haasje over hè mama.”

Nee Haasje over in Oosterhout NB gaan we nooit meer naar toe. Het is wel de goedkoopste en oogt het leukste maar wat we de laatste keer hebben meegemaakt heeft mij erg boos gemaakt. Nienke had in juni haar verjaardag. Dus wij met een groep kinderen naar Haasje over. Daar hadden ze mijn mail niet goed gelezen en een kind te weinig gerekend. Dit is niet zo erg want uiteindelijk komt dat allemaal goed. Maar na een uurtje blijken ze de kinderen die ik bij heb wel erg in de gaten te houden. Ze worden eerst aangesproken bij de tractor. Ze mogen niet met zijn allen erop. Mijn kinderen gaan eraf en naar de glijbaan en vervolgens zie ik dat er nog meer kindjes van andere verjaardagen op diezelfde tractor zitten en die worden niet aangesproken.

We hebben een fotomomentje op de koe. Net als een half jaar eerder op Femke haar verjaardag. Dan word ik aangesproken. De kinderen mogen niet op de koe. “Hè? Een half jaar eerder mocht dat wel, is het beleid veranderd dan?” vraag ik. “Nee hoor dat was altijd al.” krijg ik te horen van de medewerkster. En ja hoor als er andere kindjes op de koe gezet worden wordt er niks van gezegd. Mijn groepje vind de tractor nog steeds geweldig maar als mijn dochter op de voorkant gaat zitten wordt ze er zonder pardon afgehaald. Nu word ik boos. “Hallo dame! Ik krijg danig het gevoel dat we niet welkom zijn.” Maar dat is beslist niet het geval.

We hebben aangegeven dat we om kwart voor 5 frietjes willen. Er wordt een friet te weinig bezorgd een friet speciaal wordt ook vergeten en twee frikandellen zijn er schijnbaar ook vanaf gevallen voor ze onze tafel bereikten en dat allemaal om kwart over 6 in plaats van kwart voor 5. Ik had het helemaal gehad. Een excuus kon er dan nog net vanaf, maar verder ook niks. De jarige die normaal een cadeau krijgt werd ook vergeten, gelukkig dat de kinderen het niet vergaten. En het is dat de kinderen in koor riepen dat Nienke nog niks had gehad want eigenlijk geloofde ze het niet.

Toen het vriendinnetje van Femke haar verjaardag in haasje over hield zagen we hun foto momentjes op de koe en de tractor. Dat wat wij niet mochten, konden hun gewoon wel. Het stoom sloeg weer uit mijn oren. Nee hier geen Haasje over meer.

Maar goed dan gaan we naar de Vossenberg en Gilze. Toch? Ook heel leuk. Dus ik bel en bel en bel om te proberen te reserveren. Nee na 25 minuten had ik nog steeds niemand aan de telefoon gehad. Dan maar Puk en Muk en gelukkig die namen meteen op. Vanmiddag gaan we dus gezellig naar Puk en Muk in Dongen. En de meiden staan al twee dagen te springen om er naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *