Vakantiestress

23 juli 2015

Veel mensen hebben er last van. Vakantiestress! Ik niet hoor. Ik ga voor mijn plezier winkelen met drie zeurende, springende kinderen, die nergens van af kunnen blijven. Voor beelddenkers, beeld je het volgende in. Daar loopt mous met drie mouzemeisjes die dansen, springen en rennen in de winkel. Mous die meer bezig is met het tot orde roepen van de mouzemeisjes en uit pure irritatie de helft van de boodschappen vergeet. Argggg! Wie heeft schoolvakantie uitgevonden! Nee nu pas snap ik mijn moeder met haar opmerkingen: “tot jullie groot genoeg waren ging ik liever alleen. En pas toen jullie je eigen geld verdiende mochten jullie mee boodschappen doen. Ik mijn kar en jullie je eigen mandje.” Tja het klopt helemaal. Ze gooien mijn kar vol, vragen of ze dat en dat en dat mogen hebben. Het liefst zo ongezond mogelijk. Als ze niet aan het dansen, springen en ruziën zijn, zijn ze wel aan het verstoppen.

Maar nee vakantiestress heb ik niet. Nee de caravan hebben wij al twee weken voor vertrek opgehaald en langzaam uitgeruimd. Elke avond iets gedaan. Beddengoed gewassen, caravan gesopt van buiten, daarna van binnen, serviesgoed in de vaatwasser. Nog even wat kleine reparaties uitgevoerd en dan kan er weer langzaam alles ingeruimd worden. Het weer zorgt er alleen voor dat we maar bepaalde avonden kunnen werken. Lex die moet gewoon werken natuurlijk en met de kinderen ga ik deze klus niet klaren. Maar ach, met een leuke vakantie in het verschiet, kan het de pret niet drukken.

De kinderen helpen graag mee hoor. Soms iets te graag. Maar goed dat we de caravan gesopt hebben met lekker weer. Jilke zou de caravan wel eens afspoelen. Lex en ik waren natter als dat de caravan was, maar het plezier was wat telde. De oudste twee waren er die dag niet. Dat scheelde ongelooflijk in tijd en mopperen. Ik weet niet wat het is. Of het is omdat ze vakantie hebben of omdat we op vakantie gaan, maar ze zijn me toch een partij hyper en vervelend. Ik hoor al iemand zeggen: “maar jou lieve kindjes zijn alleen maar soms een beetje brutaal.” “Nee! Mijn kindjes zijn thuis ff anders als wanneer jij ze ziet.” Wat ook normaal is overigens.

FB_IMG_1437311441805[1]

Maar goed de caravan gaan we na de vakantie weer verder aankleden. Elk jaar pakken we iets aan. Dit jaar de douchecabine voorzien van een nieuw raam, de wasbak gerepareerd en een chemisch toilet gekocht. Ook hebben we matrassen voor op de kussens gekocht. Volgend jaar komt er een nieuw matras eronder. Ook wil ik dan nieuwe gordijnen gemaakt hebben. Ik heb vorig jaar al gezegd, di was onze beste koop ooit en zo denk ik er nog steeds over. Ook de kinderen, want die willen niks liever als alweer op pad met de caravan. Heerlijk toch!

En tussen de bedrijven door gaan we ook nog iets leuks doen. En als ze lief zijn krijgen ze aan het eind van de dag een zak snoep en centjes voor op vakantie. Natuurlijk bepaal ik wat lief is. Hoewel ik het van te voren goed uit leg wat mag en wat niet. Ik houd dus elke dag het geld in mijn zak en de snoepzak in de kast. Ach ook dat hoort erbij. En als ik in de winkel loop hoor ik best veel ouders mopperen op hun kinderen. Daarin ben ik niet uniek. Maar goed, ik zou dan ook niet willen dat mijn kinderen een Blokker lopen onder te spugen voor de lol. Nee gelukkig doen die van mij dat niet. Soms kunnen ze dan ook best wel lief zijn.

20150723_132759[1]

Gisteren zijn we gaan varen met mijn schoonvader. Heerlijk met zijn bootje op het water bij Andel en Veen naar wijk en Aalburg. De meiden vonden het heerlijk. Eerst nog de winkel in om drinken en broodjes te halen en dan naar opa. Het was een dag vol eerste keren. De eerste keer op een pondje, de eerste keer de caravan van opa en oma bekijken, voor het eerst op hun camping en voor het eerst in de boot van opa. Voor mij voor het eerst een goede vriendin van opa ontmoet, waar ik al veel over gehoord had en zo eens mee gesproken had. Mijn kroost heeft die dag genoten en ik ook. Dan neem je het gestuiter even voor lief. Het belangrijkste was dat de meiden een mooie herinnering hebben aan die dag. Met als kers op de taart een ijsje.

IMG-20150722-WA0000[1] 20150722_130245[1] 20150722_132057[1]

Lex mag er dan ook aan geloven. Als gezin zullen we dit vaker gaan doen. Even een stukje varen of een weekend op de camping. Mij lijkt het heerlijk, de kinderen vinden het fantastisch, nu manlief nog 🙂 Die zal waarschijnlijk denken: Aan vakantiestress heb ik genoeg, de rest laat maar zitten.

Ondertussen heb ik mijn lijstje bijgewerkt. Wat mag ik niet vergeten. Even met mijn zusje op skype gezeten om te overleggen. Wat moeten wij meenemen, hebben wij en moeten zij nog halen. Eigenlijk niks. Wij hebben alles. Komt helemaal goed! Haar kinderen hebben er ook zo’n zin in en dat terwijl ze al in Frankrijk zitten. Maar één week doen ze samen, want onze kinderen en die van haar gaan geweldig samen. Na onze vakantie zien we ze weer. Kindervakantieweek gaan ze met zijn 7-en doen.

Voor een ieder die gaat; Veel vakantieplezier, met zo min mogelijk vakantiestress.

 

2 gedachten over “Vakantiestress

  1. Wat leuk, ik heb eigelijk zo ´n zelfde foto uit de 80 er jaren op de boot van mijn schoonvader zijn we 2 weken weggeweest en de dochters in een zwemvstje , wat schattig mous, leuke foto s,

    • Hahaha Leuk he Alie!
      Voor jou ook herinneringen ophalen met de foto’s van mijn minimousjes.
      Ze verzopen echt in hun zwemvestjes behalve de jongste 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *