De zomervakantie van 2015

29 augustus 2015

Overmorgen is het zover, dan is het de maandag van school. De zomervakantie 2015 is dan weer voorbij in het zuiden. Nienke die in groep drie gaat beginnen, Femke in groep vier en Jilke mag nog een paar maandjes wachten. Een vakantie die voor de meiden onrustig begon, want ze wilde naar Frankrijk. Naar opa en oma? Nee naar hun neefje en nichtjes die op de camping zullen zijn. Ze kijken er zo naar uit en dan duurt het lang. Elke dag vragen ze minstens drie keer of we al gaan. Het is bijna sneu en als het weer dan ook nog eens prut is vervelen ze zich helemaal.

20150716_151333[1]

Dan eindelijk is het zover, eerder als geplant gaan we naar midden Frankrijk. Stakende boeren, zwarte zaterdag en een zieke kat zorgen ervoor dat we eerder vertrekken. Ik heb mijn ouders gemist en ben blij om weer in een vertrouwde omgeving te zijn. Ook al is het maar voor twee dagen, voor mij is de vakantie al begonnen. De kinderen hebben hier hun neefje en nichtjes al gevonden en het gespeel en geruzie is al in volle gang. Heerlijk hoe ze met elkaar optrekken. Ze houden elkaar bezig en wij doen met slechts nog een half oog op hun, ons ding. Nog even een paar dingen extra in de caravan en auto laden en dan gaan we naar de camping. Camping les 3 lacs du soleil

20150814_203819[1]

De eerste week is met mijn zusje en haar gezin. De tweede week hebben we voor ons alleen. Ik ben benieuwd of de meisjes vriendinnen gaan vinden. Maar na een dag is dat wel duidelijk. Ik heb me om niets zorgen gemaakt. Het klikt enorm goed met de overburen en hun gezin. Drie jongens in de leeftijd van de meiden. En wij ouders kunnen het ook goed met elkaar vinden. We koken en eten regelmatig samen en pakken als de kroost op bed ligt nog even gezellig een borreltje. Wat is het campingleven toch zwaar 😀 Eerlijk is eerlijk de tijd is erg snel gegaan.

20150816_130208[1]

Dan rijden we weer op Chouze aan. Daar blijven we bijna een week. Het begint qua temperatuur aangenaam en het wordt met de dag warmer. Wij moeten nog een hoop doen, want in de “stacaravan” zitten een aantal wespennesten. Daar moet nodig alles schoongemaakt worden en gecontroleerd. Erin blijven slapen doen we maar niet vanwege de wespen. Een dag na aankomst hebben we alles bespoten. En dag later weer om vervolgens schoon te gaan maken. Ook onze toercaravan moest schoongemaakt worden. Hij moest weer gebruiksklaar gemaakt worden en alles gewassen en uitgezocht. Wat moet mee naar Nederland en wat laten we achter.

Normaal gesproken nemen we de caravan terug mee naar huis, maar onderweg begaf de airco het. Toen ik een paar keer benzine rook en ook de temperatuurmeter het ook leek te begeven, hebben we besloten de caravan niet mee naar Nederland te nemen. Even geen extra ballast achter de auto aan en hopen veilig thuis te komen. Dan maar hard sparen voor een nieuwe. Daarbij vertrekken we eigenlijk altijd vanuit Chouze en besparen we ons stallingskosten. Het nadeel was dat we de tuinstoelen niet mee naar huis konden nemen en dat mijn fiets en die van Lex ook achter moesten blijven.

De arbri du jardin op onze grond waar de wc, badkamer met douche, koelkast, keuken en wasmachine staan zag eruit om op te schieten. Dan die ook maar schoonmaken. We zijn immers toch bezig. En blinkend schoon hebben we die achter gelaten. Leeg en schoon, want ook alle kastjes in de keuken hebben we maar eens goed uitgemest. We hebben er een paar dagen over gedaan om alles op te ruimen en schoon te maken en vergeet niet de lading wasgoed die ik had. Maar ik was voldaan toen we weggingen. De volgende keer hoeven we maar aan te haken en kunnen zo wegrijden. Prima toch!

20150817_144933[1]

In de avonduren hebben we heerlijk genoten van de rust en temperatuur. “Mama wat doe je nou!” vraagt Nienke me op enig moment. Ik zit met mijn ogen dicht en luister naar de geluiden. “Ga maar eens zitten Nieks en doe je ogen maar eens dicht.” Nienke doet wat ik zeg (verrek toen luisterde ze wel) “Wat hoor je nu”, vraag ik aan haar. “Ik hoor de wind waaien.” Ik lach want inderdaad achter ons is een rietsoort aan het ritselen door de wind. “Goed gehoord. En wat hoor je nog meer?” “Mama dat zijn die roofvogels die jij zo mooi vind hè?” “Wauw Nieks dat jij dat weet. Dat zijn inderdaad buizerds.” “Eigenlijk hoor je hier best veel hè mams!” “Ja Nieks ik geniet hier van de geluiden die je thuis bijna niet hoort.” “Mooi is het hier hè.” “Ja Nieks het is hier schitterend.”

20150817_122927[1]

Toen we naar huis gingen hadden wee allemaal zo’n dubbel gevoel. Je wilt graag naar huis want dat is thuis, maar je hebt het gevoel alsof je ook een stukje thuis weer achterlaat. Je wil eigenlijk nog niet dat het voor een tijd voorbij is. Maar thuis wachtte de beesten en een laatste week vol pret voor de kinderen. De kindervakantieweek in Rijen ging maandag weer van start. En daar willen de meiden graag heen. Sterker nog hun neefje en nichtjes gaan er ook een paar dagen mee naar toe. Ook die week is geslaagde week, waar ik zelfs twee en halve dag kinderloos ben geweest. Alvast een beetje wennen aan het feit dat dit schooljaar Jilke ook naar school zal gaan. Weliswaar pas in december, maar door de late vakantie dit jaar, toch al over drie maanden.

20150827_100152[1]

Morgen nog een laatste uitje met het gezin en maandag mogen ze het nieuwe schoolplein gaan bewonderen. Dan zit de vakantie er weer op. Wij kunnen terug kijken op een heel geslaagde zomervakantie. Eentje die voor de verandering best wat langer had mogen duren. Waar wij onze kinderen wat vrijer hebben gelaten als normaal. Ze wat later wakker zijn geworden als normaal. Waar Nienke bij thuiskomst weer haar plek op de Nienke aan het markeren is en ons daarmee tot wanhoop drijft. Maar ook dat gaat vast wel weer goed komen.

 

Een gedachte over “De zomervakantie van 2015

  1. hallo Mousje leuk een kijkje in jouw vakantie, en wat zijn je meiden groot geworden, leuk verhaal , en wat fijn dat ze zich zo vermaakt hebben, wij zeiden het vroeger al als de kinderen t naar t zin hebben, hebben de ouder het ook,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *