Kinderen vermaken in de vakantie

29 oktober 2015

Als kinderen twee weken vakantie hebben in de herfst en je gaat niet op vakantie, hoe vermaak je ze dan? Vroeger had ik er altijd schrik van. Twee weken alleen met de kinderen thuis en wat moet ik dan gaan doen. Dat is als je een gezin hebt met jonge kinderen, waarvan er ook nog twee zorgenkindjes zijn. Kinderen kunnen zich naar mate ze ouder worden ook ontzettend goed zelf vermaken. Maar in de eerste week waren de vriendinnen van de twee oudste op vakantie. Dan zie je toch wel snel dat de verveling op de loer ligt.

De eerste week was mijn man ook nog gewoon aan het werk. Tja iemand moet het geld binnen brengen bij ons 😀 Dus ben ik met de meiden het één en ander gaan ondernemen thuis. Laatst hadden we al een dag Loonse en Drunense duinen gehad met daarna herfststukjes maken. Nu zijn we gaan kralen rijgen. Kralen om op een gedachtenzakje te maken. Gewoon een simpel zakje (knikkerzakje) versiert met knopen en kralen, waar ze zorgen en gedachten in kunnen doen. De zakjes zijn alleen nog niet klaar, want we hadden zoveel andere dingen te doen.

20150930_153724[1]

Van de buurvrouw kregen ze een Elsa pop om te schilderen. Alle drie zijn ze ruim een uur zoet geweest en Jilke wel twee uur. Met haar kwast tussen het puntje van haar duimpje en wijsvinger zat ze als een ware Picasso te verven. Zo serieus elk wit oppervlak van de pop te bedekken met een kleur. Haar Elsa is niet blond (geel) maar een rave zwarte Elsa. Met een kleurige jurk van Jilke Molenaar. Ze hadden allemaal hun trui uitgedaan en Jilke zelfs ook haar broek. Hoe ze het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar zelfs haar onderbroek en billen hadden hier en daar een vlek verf. De andere twee zijn echt ouder en hebben de pop helemaal in Elsa stijl geverfd. De één wat netter als de ander, maar gezien de leeftijd mag dat beslist. Daarna vertrokken de oudste twee op hun fiets naar de speeltuin. Kijken of daar iets te doen is, zeiden ze.

20151029_192211[1]

Een van de ochtenden hebben we een verkleed show met fotoshoot gehouden. De kinderen mochten een paar van hun favoriete kleren uitzoeken en aandoen. Daarna gingen we foto’s maken. En nee, ik kwam er niet onderuit. Ze wilde zelf ook foto’s maken en dat mochten ze. ik had mijn nieuwe kleren aan. Net binnen van Wehkamp. Een setje waar ik helemaal verliefd op was en wat ik als koopjesjager erg voordelig mee uit was. We hebben erg gelachen die ochtend. Nog even koffie drinken bij mijn vriendinnetje en daarna een verlate lunch. De dag vliegt dan voorbij.

20151021_093305[1] 20151021_093416[1]

Naar de supermarkt met de buurvrouw was minder succesvol. Wat kunnen kinderen dan irritant zijn. Met elkaar ruzie maken wie wat in de kar mag leggen. Allebei aan een kant trekken van de kar, zodat je meer aan het opletten bent om ongelukken te voorkomen als dat je je boodschappen aan het doen bent. Telkens vragen of ze dit of dat mogen. Nee, boodschappen doen met drie kinderen is een ramp. Helaas dat je er soms niet aan ontkomt. Gelukkig dat de buurvrouw mee was en mij hielp met mijn kinderen. Zo ben ik toch niet alle boodschappen vergeten op het lijstje, slechts enkele.

De dagen vlogen eigenlijk voorbij en het weekend waren we ineens kindloos. Van gekkigheid wisten wij niet wat we moesten gaan doen. In plaats van te gaan genieten, film en een uitje, zijn we thuis gebleven. “Wat is het stil in huis, hè schat?” Nog gekker is dan dat je ook niet ineens heel erg goed slaapt. Je bent zo gewent om ’s nachts wakker te worden en vroeg wakker te zijn. We waren dan ook om half 9 al uit bed. Ook uitslapen, maar dan wat anders. Niks vergeleken met vroeger, toen er nog geen kinderen waren. We zijn dat weekend ook nog op een ander feit gewezen. Onze gevoelige Nienke was zo nerveus de dag van vertrek. Ze stuiterde wat af die dag. Zo erg dat ze niet stil kon blijven zitten bij de Mac op de heenweg en dus staand, dansend en springend haar Happy Meal heeft gegeten. Bij haar tante aangekomen barst ze in huilen uit. De ontlading was daar. Wij mochten niet weg en ze was bang dat ze ons ging missen. Mennn wat breekt je hart op zo’n moment. De volgende dag met het skype momentje hetzelfde. Huilen en ze wilde naar huis. Ze had wel een leuke dag gehad, maar mistte ons. Een één op één gesprekje bood uitkomst. Ze zou ons de volgende dag weer zien. Ze was toch al moe en dan als je goed slaapt is het zo morgen.

Eindelijk ze waren weer thuis. Ja, mama had ze ook erg gemist. En de maandag lag er nog een leuke verrassing. We zijn, samen met mijn vriendin en haar jongens naar Pukenmuk gegaan. We zouden naar de Vossenberg gaan, maar die bleek, na een verschrikkelijke omweg vanwege wegwerkzaamheden, gesloten. Ach dan maar Pukenmuk in Dongen. Wat hebben ze het geweldig gehad. Ze hebben zo genoten met zijn allen. Wij natuurlijk ook, want wij hadden geen omkijken naar hun.

20151026_122359[1] 20151026_125134[1] 20151026_133918[1]

Dinsdag eerst met Femke naar het ziekenhuis. De ADHD verpleegkundige was aan de beurt. Ze doet het geweldig met haar medicatie. Wij zijn dan ook erg trots op haar. Met Nienke zijn we nu even een andere weg ingeslagen. Bouwen aan zelfvertrouwen en een goed zelfbeeld geven. Iets waarin ik weinig voor mijn dochter kan doen op dit moment, dus hulp ingeschakeld. Daarna zijn we kleren gaan kopen voor haar verjaardag. Was weer leuk! Thuis aangekomen werd het een verkleed en speeldagje thuis. Natuurlijk met de make-up van Femke. Ik heb me rot gelachen toen ze beneden kwamen. De een nog erger opgedirkt als de ander. Nienke had blauwe oogschaduw gebruikt om op haar wangen te doen. Nadat we haar wezen op verkeerd gebruik barstte ze in snikken uit. “Kom maar met mama mee! Dan maak ik een diva van je.” Zo gezegd, zo gedaan. Helemaal in haar nopjes kwam ze toen beneden. Zo mooi als ze straalt.

Vandaag zijn ze gaan cachen met Lex en de jongens van mijn vriendin. Geocachen is toch de hobby van Lex en de kinderen vinden het leuk om af en toe mee te gaan. Hij had een puzzel uitgekozen en zou maar een uurtje weg zijn. ik ben ondertussen voor een bakkie leut naar mijn vriendin gegaan. Even lekker bij kleppen. Ja er kan veel gebeuren in twee en halve dag. Bijna 3 uur later komt Lex aan met zijn clubje cachers. Moe maar voldaan. Nee ze waren niet moe eerder hongerig. Maar dat uurtje heeft ie niet gehaald. Lex nam twee meiden mee en ik Nienke. “Even nog wat bloemen gaan halen Nieks!” En bij de Appie gaan we met vijf bosjes bloemen naar de kassa. Thuis aangekomen staat er een tosti voor ons klaar. Snel zet ik oase in het water. Ik knip de bloemen op de juiste maat en vul drie schalen met oase. Femke, Nienke en ik gaan even bloemschikken. We maken alle drie een mooi bloemstuk. Weer een dag goed besteed.

20151029_192241[1] 20151029_192254[1]

Nee tegenwoordig vind ik het niet erg meer, de vakantie. Hij vliegt voorbij en als je dan ook nog heerlijk weer hebt, is dat helemaal geweldig. Wij gaan nog even genieten van de laatste paar dagen. Daarna gaan ze weer naar school en over een maand en een week, gaat mijn laatste meisje naar school. Wat gaat dat snel hè? Een nieuw tijdperk breekt dan aan.

 

3 gedachten over “Kinderen vermaken in de vakantie

  1. Toch heerlijk ,niet op tijd naar school en lekker uitslapen nu leuke dingen doen je hebt je priama vermaakt met de je 3 dochters en wat een leuke knutseldingetjes erg mooi, en als sluitstuk de bloemstukken prachtig, goed gedaan Mousje liefs en groetjes Alie

  2. jullie hebben het wat fijn gehad zo samen in jullie vakantie. Als je meer dan een kind hebt kunnen ze natuurlijk ruzie maken maar ze hebben natuurlijk ook veel lol!
    heerlijk die foto’s met hun oogschaduw en die mooie bloemstukjes.
    groetjes. Boterbloempje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *