De Secret Box van Shoeby Shop

31 oktober 2015

Er was alweer een Secret Box gewonnen. De laatste dagen waren die berichten wat vaker voorbij gekomen. Blije kindergezichten in een leuke winkel. Vanmorgen bij het ontwaken zag ik de eerste hint voorbij komen. Ik dacht bij mezelf, “Ik zal toch wel te laat zijn” en ben eerst lekker in bad gegaan. Femke die bijna jarig is, kwam naar boven. “Mama! Jilke heeft verklapt wat ik krijg voor mijn verjaardag.” Hmzz. Dat is niet zo netjes van Jilke. “Maar mama! Eigenlijk had jij het al verklapt!” vervolgt ze. ” Ja, want jij had het over een verjaardagsfeest met taarten versieren en disco met zingen door een microfoon. Dus jij had het al verklapt.” Ja de logica van een kind is nu eenmaal de logica van een kind. Maar Femke is weer hyper en dus komt er geen eind aan. “Mama hoeveel kinderen mogen er op mijn verjaardagsfeest komen?” “Ik vind eigenlijk zes kinderen wel voldoende,” antwoord ik beslist.

“Wanneer ga ik de kaartjes uitdelen.” En opeens herinner ik me de hint van de Shoeby Shop een uur geleden. “Kaarten schudden” of zoiets. Even kijken op Facebook of hij al gevonden is en wat de precieze hint is. Nee de hint is “schudden maar” maar ik blijf raar genoeg in de kaarten. “Femke en Nienke snel schoenen aan we gaan een gele met zwarte doos zoeken.” De meiden zijn helemaal aan het springen. “We gaan zoeken en niet winkels bestormen.” Ik ken mijn koters en geloof me als ik ze los laat…. Maar ze bleven goed bij me en gedroegen zich voorbeeldig. Als eerste gingen we de Bruna binnen. We moesten toch de kaarten voor Femke’s verjaardag hebben en dus konden we daar onopvallend rond kijken. Een klein gesprekje met de dames achter de toonbank zei mij genoeg. Hier lag de Box niet. Langs de Shoeby Shop laat ik de doos op de toonbank aan de meiden zien. Zo’n doos moeten we zien te vinden meiden. “Hij is toch nog niet gevonden hè?” vraag ik aan de jongedame achter de toonbank. Die schud vriendelijk lachend nee.

Snel naar de Primera. Daar wisten ze wel van het bestaan van de doos af, maar hij lag niet in de Primera. “Misschien in de bak van kaarten bij het Kruidvat.” Dus wij snel naar het Kruidvat toe. We zijn het Kruidvat nog nooit zo snel doorgelopen, maar in de buurt van de kaarten lag niks. Menu kaarten misschien en dus even Smaak binnen. Onderweg loop ik weer langs de Shoeby Shop. Voor de deur staat een bord. Het zijn immers de Shake weken. Langzaam begint me iets te dagen. Zou die doos op de toonbank dan toch die doos zijn. We stappen naar binnen en vragen het op de vrouw af. “Ik mag niks zeggen hoor.” Nee dat snap ik. “Nee in die doos zit niks. Maar heb je de laatste hint al gezien.” Potverdrie een nieuwe hint gemist. Snel kijk ik op mijn telefoon. “Hij ligt in de leukste winkel van Rijen.”

Dat kan geen toeval zijn. “Femke, Nienke Niet onder kleren kijken, maar ga maar goed in deze winkel zoeken. Hij ligt hier verstopt. Dat kan niet anders.” En met zijn drietjes kammen we de winkel uit. En ja hoor daar ligt ie. De Secret Box! De laatste van deze reeks. En wij hebben hem gevonden. Trots brengt Femke hem naar de kassa, op de voet gevolgd door Nienke. Ze mogen samen de doos open maken en Femke leest voor. Een sokken pakket. Van achter uit de zaak komt er iemand met een bosje bloemen. De meiden stralen. Even op de foto en dan mogen ze sokken uitzoeken. Nienke wil met glitters, Femke maakt het niet zo uit.

12193304_1074874119189319_4185622443981981570_n

“Mama! We hebben gewonnen! Kijk gratis bloemen en gratis sokken!” Ze is zo onder de indruk van alles. Heerlijk als kinderen zo puur reageren.

Dank je Shoeby Shop voor de leuke actie, het vermaak en de leuke prijs!

20151031_125639[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *